Intrebuintari benefice ale usturoiului

De mii de ani, oamenii au crescut usturoiul pentru produse alimentare, pentru a vindeca rani, infectii ale urechii si lepra, pentru a reda virilitatea, a alunga vampirii, sau a pastra scorpioni la golf. De fapt, vechii egipteni au gasit usturoiul atat de special, incat l-au utilizat in diferite ipostaze neobisnuite, pe care ti le propunem si noi:

 

Ca tratament pentru acnee

Incearca usturoiul, deoarece are proprietati pentru curatirea sangelui si proprietati antibiotice, care pot fi eficiente impotriva bolii de piele a acneei. Unii oameni spun ca puteti scapa de cosuri persistente prin frecarea cu cateii de usturoi crud pe fata.

Ai putea zdrobi, de asemenea, catei de usturoi si extrage sucul lor, dupa care inmuiati o bucata de tifon in sucul de usturoi si aplicati pe zonele afectate cu acne.

Antibiotice

Nu este recomandabil sa inlocuiti usturoi pentru antibiotice comerciale, dar sunt momente cand acesta poate veni la indemana. Cand accidente se intampla, profesionistii din domeniul medical nu sunt, de obicei, in jur pentru a administra primul ajutor pentru pacienti.

Daca tu sau altcineva devine ranit si nu exisaă antibiotice in jur, incercati sa cautati catei de usturoi. Usturoiul crud zdrobit este un antibiotic puternic, care poate ucide tulpini de bacterii stafilococilor. Se aplica usor usturoi pe rana pentru a preveni infectarea.

Cosmetice

Puteti crea, de asemenea, produse cosmetice de casa din usturoi. De exemplu, puteti inventa o lotiune de curatare de fata pe baza de usturoi, in care sa amestecati si extracte de lamaie cu apa, otet de cidru de mere si flori de lavanda.

Puteti face chiar si o lotiune de par prin combinarea sucului de usturoi cu apa, vodca si rozmarin. Inainte de a aplica produsele cosmetice pe baza de usturoi pe corpul tau, incearca sa aplici o solutie diluata in primul rand pe partea interioara a bratului pentru a verifica dacă aveti orice iritatie sau sensibilitate la usturoi.

Foto: antpkr

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Intrebuintari benefice ale usturoiului, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ