Imi tremura ceasca de cafea in mana, pun zahar cu 15 miligrame mai mult decat ar trebui, invart in directia opusa, adaug putin lapte, jumatate pe masa si sorb. Nu e buna! Sigur nu o sa ii placa. O beau eu pe asta si ii fac ei alta. Si incep din nou. Apa, cafea, zahar, lapte. A doua iese si mai rea. Sau asa mi se pare… In fine, bem cafeaua nervosi, ne ciondanim pe tema x si iesim la cumparaturi, ca e sambata si poate gatim. Deseara as vrea sa ies la un film, dar sigur ea vrea sa leneveasca si sa isi faca unghiile sau sa citeasca retete de masti. Nu-i nimic, o sa imi pun eu un serial, ceva!

In supermarket alerg in spatele ei cu cosul, urasc faptul ca il umple cu produse BIO, care nici macar nu se pot mixa sa faci o mancare mai de Doamne-ajuta, dar asta e, iar mananc sandwichuri pe ascuns, cand ma duc sa duc gunoiul. Si fumez si o tigara, sper ca nu si-a dat seama ca m-am apucat din nou, desi uneori se uita ciudat la mine, interogativ, cred ca banuieste ceva. O, trecem pe langa vinuri! Poate luam o sticla… Are dreptate, mai bine luam o ciocolata cu 80 % cacao…! La casa ne certam din nou, si pe strada, si in masina…nici nu mai stiu de ce.

Ajungem acasa, e sambata, hai sa facem ceva…mai bine nu, ca iar imi spune ca au obosit-o cumparaturile si are chef sa leneveasca. Da, hai sa ne uitam la “Romanii au talent”! Si incepem sa privim, eu cu o punga de cipsuri in mana, ea cu pila de unghii, mesterind (de unde oare mai are unghii sa le pileasca atat nu inteleg!). Termin cipsurile, dau sa o iau in brate. “Hai ca asta e culmea”, imi zice. “Nu vezi ca e lacul proaspat? Daca ma ating de tine o iau iarasi de la capat!” Se termina emisiunea, hai sa gatim! Cum sa gatim, cand 2 ore ne certam din nou. Stiu sigur ca a pornit de la “am uitat sa luam condimente”, a continuat cu “cadoul pentru mama ta a fost mai scump decat cel pentru mama mea”, poate am vorbit si despre “intotdeauna mi-am dorit o pisica si nu ai vrut sa imi iei”, dar nu mai stiu apoi ce a urmat si in ce ordine, clar e ca am trecut iarasi prin toate, le-am reorganizat, le-am rediscutat, ca sa ajungem fix la nici o concluzie, ca de fiecare data.

Seara ma bag langa ea in pat, miroase a plante medicinale, nu pot sa o sarut ca si-a dat din nou cu nu stiu ce crema, sa ii propun altceva…nici nu mai incape discutie.  Si totusi visez frumos, la atunci cand ne-am cunoscut, cat de tandra era, cat de tare radea la glumele mele, cum raspundea prompt la tot ce-i propuneam. Si ma trezesc fresh: “Hai sa ii fac cafeaua!”

Singura solutie pentru a scapa de aceasta rutina si de a rupe monotonia in cuplu sa fie oare un hobby practicat cu pasiune de amandoi? Singura salvare sa fie oare dansul?