Desi pare ciudat, in ziua de azi sunt foarte multi oameni care se subestimeaza si nu au deloc incredere in cunostintele si abilitatile lor.

Iar acest lucru se intampla deopotriva cu cei care abia au terminat facultatea si cei care lucreaza de cativa ani si chiar au o cariera de care ar trebuie sa fie mandri.

Este drept ca stresul si problemele care sunt din ce in ce mai multe si se cer rezolvate ne pot scadea considerabil increderea in propriile forte, dar trebuie sa stim ca pentru a obtine job-ul pe care ni-l dorim, aceasta este una dintre cele mai importante calitati.

Daca esti genul de persoana care se ingrijoreaza foarte tare atunci cand vine vorba de parerile altora si are tendinta de a se modela dupa cerintele celor din jur, atunci este timpul sa te auto-evaluezi cu atentie si sa te redescoperi la adevarata ta valoare. Sa vedem ce ai putea face pentru a castiga acea incredere in sine care iti poate asigura o cariera de succes.

In primul rand, acorda-ti timp pentru a-ti evalua punctele tari. Eventual ai putea face chiar o lista cu acestea. Punctele tari sunt cunostintele pe care le ai intr-un domeniu si abilitatea ta de a rezolva anumite probleme pe care altii nu le pot rezolva. In momentul in care ai reusit sa faci fata unei situatii careia nu toata lumea i-a facut fata, inseamna ca ti-ai descoperit un punct tare. Aduna-le pe toate si constientizeaza cat de bine pregatita esti de fapt.

La prima lista, adaug-o pe cea cu defectele si punctele tale slabe. Numai in momentul in care le vei recunoaste fata de tine vei putea incepe procesul de corectare si echilibrare a acestora.

Nu in ultimul rand, ia decizia de a nu te mai compara cu ceilalti. Fiecare persoana este unica, iar comparatiile nu sunt decat o pierdere inutila de energie care te poate arunca intr-o depresie serioasa daca nu esti atenta. Trebuie sa stii ca tu ai calitatile si abilitatile tale, precum si propriul mod de a rezolva problemele cu care te confrunti. Nu ai nevoie de aprobarea nimanui din afara. Atata timp cat tu stii ca ai procedat corect, parerea celorlalti nu are nici o valoare.

Fotograf: David Castillo Dominici

[Total: 0    Average: 0/5]1 Comment

  1. david spune:

    E folositor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.