Idei de cadouri pentru fiecare zodie

Se apropie ziua de naștere a prietenului cel mai bun? Nu știi ce să-i oferi în dar colegei mofturoase de servici?

Mai mult decât atât, se mai întâmplă să fii și-ntr-o criză de timp care nu-ți permite să hălăduiești aiurea prin magazine, doar-doar găsești ceva interesant pentru aniversarea celor dragi. Chiar dacă nu ți-ar veni să crezi, răspunsul se află cu totul la îndemâna ta, în data lor de naștere. Odată ce ți-ai dat seama ce zodie sunt, aruncă o privire în lista de mai jos și singura sarcină pe care o vei mai avea e să achiziționezi cadoul și să-l împachetezi frumos 🙂
Berbecii nu sunt numai întreprinzători și își dau silința când e vorba de a oferi celor dragi ceva special, ci se așteaptă să fii și tu la fel de creativ când trebuie să le dai un cadou. Mai mult, sunt destul de sinceri și temperamentali încât să nu ascundă o eventuală dezamăgire în cazul în care ai dat-o-n bară. Astfel, dacă bugetul îți permite, ce-ar fi să le iei un Harley Davidson? Dacă nu prea găsești nimic pe fundul buzunarelor, s-ar mulțumi și cu o geacă sport, de preferabil roșie, articole sau echipamente sportive, parfumuri fresh sau dacă este vorba de o Berbecuță, o programare la un coafor de fițe sau un set de lenjerie fină o vor da pe spate în aceeași măsură.
Dacă colega de servici, care se întâmplă să fie și Tăuroaică, te uimește în fiecare zi cu bunul gust și accesoriile drăguțe pe care alege să le poarte, gândește-te că aceeași eleganță îi caracterizează și căminul. În cazul în care trebuie să îi iei un cadou care să o impresioneze, găsește un accesoriu de bun gust, de preferabil un colier, o eșarfă cu imprimeuri verzi sau ceva pentru casă. Pernele de canapea de catifea sau lumânările parfumate ar fi o idee la fel de bună. Nu uita că Taurii sunt și mari gurmanzi și nu s-ar da în lături să plătească chiar sute de lei pentru o masă bună într-un local pe măsură. Deci, nu ai da greș nici dacă îi oferi o șampanie cu un nume greu pe etichetă, o cutie de bomboane de ciocolată belgiană sau chiar o masă într-un restaurant renumit (unde gătește un bucătar al cărui nume care se pronunță nazalizat 🙂 )
Ai un prieten foarte bun care vorbește până și atunci când doarme? Sau un coleg de servici care te scoate mereu din bucluc atunci când e vorba de vorbitul ȋn public sau de tranzacții prin telefon? Ei bine, gândeşte-te că pe la sfârşitul lui mai sau ȋn luna iunie e ziua lui şi trebuie să ȋi arăți cât de mult ȋi apreciezi elocvența şi simțul oratoric. Dacă te simți darnic sau doar vrei să faci impresie, un telefon mobil cu multe aplicații utile ar fi cel mai tare cadou pe care ai putea să i-l oferi. Ȋn schimb, poți fi sigur că un abonament la revista preferată sau un set de cărți bune vor avea efectul scontat. Chiar dacă nu ştiai, ei sunt atraşi ȋn egală măsură şi de tot ceea ce ȋi intrigă şi le animă spiritul de detectivi. Prin urmare, un joc de inteligență sau un puzzle elaborat pot să ȋi surprindă plăcut.
E cel mai probabil ca acel coleg de muncă cu biroul garnisit cu tablouri de familie şi care utilizează mereu acelaşi stilou cu peniță ȋndoită este un Rac veritabil. Ȋn cazul acestui nativ, orice i-ai oferi ar fi cea mai bună alegere, deoarece contează mai mult că pur şi simplu te-ai gândit la el şi nu de ce sumă ai dispus ca să-i achiziționezi darul. Dar dacă totuşi eşti hotărât să rămâi ȋn memoria lui ca persoana care a ştiut cu adevărat ce ȋşi doreşte de ziua sa de naştere, te sfătuim să achiziționezi orice obiect vechi cu o istorie personală interesantă. Fie că e o machetă de Ford din anii ’50, fie că e o bijuterie purtată de o marchiză, ȋi va face mare plăcere. De obicei, Răcoaicele sunt gospodine desăvârşite, iar un set de ustensile de bucătărie de calitate sau o rochie cu imprimeu dantelat o vor da pe spate pentru totdeauna şi ȋşi va aminti mereu de sortimentul tău de mâncare preferat, astfel ȋncât să-l gătească de fiecare dată când te hotărăşti să o vizitezi.
Prietenul cel mai bun este mereu sufletul petrecerilor? Sau vreo prietenă bună este singura care poate purta imprimeuri aurii fără să pară kitsch şi lipsită de stil? Dacă ziua lor de naştere este cândva la sfârşitul lui iulie sau ȋn august, este clar că ai de-a face cu un Leu sau o Leoaică dornici de atenție, un fel de artişti prin definiție, cu porniri melodramatice ocazionale. Aşa cum probabil te-ai fi aşteptat, biletele VIP la film sau la concertul trupei lor preferate ar fi o idee bună de cadou. Bijuteriile care sclipesc ȋn lumina soarelui şi le poți ghici cu uşurință costul la o primă aruncare de privire ȋi vor face să se simtă cei mai ȋndrăgiți şi ȋn cu adevărat ȋn centrul universului tău (chiar şi numai pentru un moment). Dacă faceți parte dintr-un anturaj comun, o petrece surpriză ȋi va flata până peste poate!
Cu siguranță, amicul cel mai practic şi mai cârcotaş sau colegul de servici cel mai migălos şi cu biroul cel mai organizat este un nativ Fecioară. Ȋn general, ei pot fi cei mai realişti din anturajul tău, dar şi cei mai atenți la gesturile şi… cadourile pe care le primesc. De aceea, poate nu e o idee tocmai bună să ȋi oferi o cămaşă albastră, când, acum trei luni, ți-a dat de ȋnțeles că singura culoare pe care o agreează ȋn cazul acestui articol de ȋmbrăcăminte este griul. Dacă totuşi nu ai fost atent la detaliile pe care le-a strecurat de ceva timp ȋn conversații, rezumă-te la un cadou pe care l-ar aprecia indiferent de situație, cum ar fi o agendă sau cărți de ȋmbunătățire a management-ului timpului. Dacă locuiți ȋmpreună şi ai timpul şi dispoziția necesare, oferă-te să faci curățenie ȋn locul lui/ei ȋntr-o vineri. Cu siguranță va aprecia gestul, ȋnsă nu uita să nu o faci de mântuială şi să verifici şi colțurile de orice urmă de praf!
Ca şi Taurii, Balanțele sunt extrem de rafinate şi pun mare preț pe modul ȋn care se afişează ȋn societate. Majoritatea sunt extrem de sociabili şi sunt nişte prezențe elegante ȋn anturajul oricui. Deşi sunt nişte diplomați perfecți şi vor evita să-ți dea de ȋnțeles că nu ai reuşit să găseşti un cadou care să ȋi frapeze, ȋți ofer câteva idei care ar putea să constituie cadoul perfect pentru un asemenea nativ. Mari amatori de artă şi frumos, s-ar bucura nespus de un tablou semnat de un nume celebru sau un obiect decorative valoros. Dacă nu dispui de o sumă necesară pentru a achiziționa un asemnea cadou, un parfum cu note elegante, dar subtile sau articole vestimentare semnate de un designer celebru ar fi un cadou ideal. Nu dai greş ȋnsă nici cu o programare pentru servicii de relaxare şi aromaterapie la un SPA.
Dacă sărbătoritul este un nativ Scorpion, sarcina de a găsi cadoul ideal nu este cea mai simplă. Ființe misterioase, ȋnzestrate cu o ironie destul de ascuțită nu vor ezita să ȋți trimită semnale şi să facă remarci sarcastice legate de un eventual eşec ȋn alegerea cadoului. De obicei, nu dai greş cu cărți polițiste sau poveşti de detectivi. Pentru cei mai spirituali dintre ei, o carte cu un subiect ocult sau o antologie de magie din Evul Mediu ar fi cea mai inspirată alegere. Dacă eşti destul de apropiat de nativul acestui semn, Kamasutra sau un program de seara incitant l-ar da pe spate cu adevărat 🙂
De obicei, nativii Săgetător fie că sunt nişte aventurieri ȋnnăscuți cărora nu le e teamă să facă cele mai mari nebunii ȋn materie de călătorii sau experiențe sportive, fie aleg să se aventureze doar ȋn călătorii spirituale care să le satisfacă nevoia de cunoaştere şi nu neapărat adrenalina. Pentru primul “sortiment”, ȋți recomandăm bilete către o destinație exotică sau dacă ȋți cam bate vântul prin buzunare să le faci o asemenea surpriză, ghidurile de călătorie, suvenirurile din țări ȋndepărtate sau un echipament de alpinism ȋi vor ȋncânta ȋn aceeaşi măsură. Cei mai tradiționalişti dintre ei vor aprecia cărțile de filosofie, religie sau istorie sau o excursie de weekend la mănăstirile din Moldova.
Colegul de servici care alege să pară mereu scos din cutie şi care ai impresia că s-a născut ȋn costum şi cu diplomatul ȋn mână este, foarte probabil, un Capricorn. Mai mult, dacă se “găteşte” ca venit direct de pe Wall Street la un pahar de ceva ȋntre prieteni şi ziua lui de naştere este undeva la sfârşitul lui decembrie sau ȋn ianuarie, nu mai ȋncape nicio ȋndoială. Aşa cum probabil ți-ai dat seama, un ceas cu nume sonor sau o bijuterie cu stil sunt alegeri dintre cele mai fericite. De obicei, le plac cadourile practice şi de care pot uza ȋn viața de zi cu zi, deci un costum de designer, o cravată şi o cămaşă sau o pereche de butoni executați atent ȋi vor bucura cu adevărat.
Vărsătorii sunt recunoscuți prin faptul că sunt cu adevărat excentrici şi dacă uneori ai impresia că pe ei nu i-a adus barza, ci au căzut dintr-o navă spațială, probabil că aşa s-a şi ȋntâmplat 🙂  Deci, un bilet la un observator astronomic sau un telescop performant ar fi nişte idei originale de cadouri pentru ei. Dacă vrei să le ațâți simțul umorului, un tricou personalizat cu un mesaj amuzant, dar inteligent i-ar ȋncânta de-a dreptul. Ȋn afară de această latură neobişnuită a personalității lor, sunt mari amator de tehnologie şi gadget-uri. Deci, un iPhone sau orice ȋncepe cu “i” e un cadou cât se poate de potrivit pentru ei.
Ȋn afară de intuiția bine dezvoltată pentru care sunt apreciați, Peştii sunt extrem de creativi şi romantici. Firi originale şi iubitoare de artă, sunt pasionați de muzica bună şi aromele care ȋi pot face să se gândească la tărâmuri cât mai ȋndepărtate. Dacă vrei să dai lovitura, interesează-te care sunt artiştii lor preferați şi nu ezita să achiziționezi un CD de lux cu muzica acestora. Un set de aromaterapie sau un buchet de flori parfumate care să le ȋncânte atât simțul vizual, cât şi cel olfactiv pot fi idei bune de cadouri. Dacă sunt interesați de psihologie şi limbajul uman non-verbal, i-ar ȋncânta nespus cărțile de profil şi autocunoaştere.

Articol scris de : Anca -Simina Martin

Fotograf: Danilo Rizzuti

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Idei de cadouri pentru fiecare zodie, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ