Iaurtul – cel mai bun prieten al stomacului

Produsele lactate sunt cele care se afla primele pe lista atunci cand vine vorba de afectiuni ale stomacului. Dintre acestea, iaurtul se afla, probabil, pe primul loc, deoarece el nu este numai usor de digerat, ajutand tranzitul intestinal, dar contine acid lactic, acesta fiind cel care reechilibreaza flora intestinala.

Sa vedem, mai pe larg, care sunt calitatile iaurtului si de ce nu ar trebui sa lipseasca el din frigiderul nostru.

In primul rand, iaurtul este un adjuvant digestiv deoarece ajuta la digerarea alimentelor care sunt ingerate o data cu el. Astfel, dupa o masa copioasa este recomandat un pahar de iaurt pentru a usura sarcina aparatului digestiv, mai ales inainte de culcare, cand functiile corpului sunt oricum incetinite.

Iaurtul este alimentul-minune in cazul putrefactiilor intestinale, care sunt cauzate de prezenta bacililor mari care nu se pot dezvolta in mediul acid. Acesta va aduce in organism saruri de calciu si vitamina B in cantitati foarte mari, care au un rol important in vindecarea oricaror probleme digestive, in acelasi timp ocupandu-se si de lipsa de calciu. In cazul ulcerului sau al gastritei, iaurtul nu trebuie sa lipseasca din casa, deoarece este alimentul care va poate calma cele mai crunte dureri. De asemenea, cand stomacul vostru are probleme in acceptarea oricarui tip de mancare, in urma unei crize, iaurtul va fi acela care va va usura sarcina de a va hrani fara a risca sa vi se faca rau din nou.

Un mare avantaj este faptul ca acest aliment se afla la indemana oricui. Fie ca apelati la cel din comert, fie ca preferati sa il preparati in casa, iaurtul nu presupune eforturi financiare, astfel putandu-se integra cu usurinta in dieta voastra zilnica. Daca aveti mai multa incredere in lucrurile preparate in casa, procedati astfel pentru iaurt: puneti la prins lapte proaspat, nefiert. Daca vreti sa se prinda mai repede, puteti adauga cheag.

Luati obiceiul de a bea un pahar de iaurt pe zi, timp de 15 zile pe luna si nu veti regreta. Va veti simti mult mai plina de energie, iar stomacul vostru nu va va mai face probleme cand va asteptati mai putin.

Fotograf: Master

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Iaurtul – cel mai bun prieten al stomacului, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ