Este bine stiut faptul ca gandirea pozitiva poate avea un impact semnificativ asupra oricarui aspect al vietii noastre. Uneori banalul mod de a gandi pozitiv ne poate ajuta sa slabim atunci cand toate dietele de pe lume dau gres.

Trebuie doar sa ne concentram pe faptul ca putem face si obtine orice ne dorim, cu conditia sa fim convinse ca meritam cu adevarat.

Si ca sa para totul mai usor, pana ni se implinesc toate visele, ne putem pur si simplu imagina ca deja s-au implinit. Pentru a ajunge la greutatea pe care o dorim si sa o mai si pastram dupa ce o dobandim, trebuie sa ne controlam si imaginea mentala pe care o avem despre noi insine si despre corpul nostru.

Ce vedem majoritatea dintre noi atunci cand ne uitam in oglinda? Simplu: riduri, aripioare, colacei pe abdomen, celulita. Acum aflam ca felul in care ne vedem azi, e influentat in mare masura de trecutul nostru si de anumite idei preconcepute pe care le-am aflat de la altii de-a lungul timpului. Cand eram copii, familia a hotarat in locul nostru daca suntem frumoase sau urate, familia a fost singura care ne-a putut aprecia la adevarata valoare, sau dimpotriva, denigra. Astazi, daca uitandu-va de dimineata in oglinda, va vedeti doar minusurile si defectele vizibile cu ochiul liber, nu inseamna ca va acceptati asa cum sunteti.

Gandirea de genul acesta va deprima, in curand nu veti mai dori sa iesiti in oras cu prietenii, nu veti mai simti nevoia sa va imbracati elegant la gandul ca oricum nu aratati bine.

Primul pas e sa nu va mai judecati! In loc sa fiti frustrate si nervoase pentru felul in care aratati acum, mai bine incercati sa va imaginati asa cum va doriti sa aratati. Daca acceptam clisee de genul “Obezitatea e ereditara”, sau “N-ai voie sa mananci asta pentru ca ingrasa”, fara sa ne dam seama, le acceptam in viata noastra.

In concluzie, ceea ce credem, ceea ce gandim zi de zi despre noi insine, ne dicteaza infatisarea exterioara. Daca ne educam sa gandim pozitiv, totul ni se va parea apoi mai usor de acceptat si de facut. Trebuie doar sa fim convinse ca totul este posibil daca exista vointa si determinare.

Fotograf: Photostock
loading…