Flexibilitate in cariera

Flexibilitatea in domeniul carieristic tine de felul in care iti poti adapta diplomele primite la absolvirea diverselor scoli, facultati, mastere, cursuri, in functie de ceea ce iti doresti sa faci si de domeniul in care doresti sa activezi.

In ziua de azi, putini sunt cei care lucreaza exact pe domeniul pentru care au invatat in facultate.

Majoritatea se orienteaza spre job-uri care sa ii satisfaca nu doar profesional, ci mai ales financiar, de aceea putem intalni multi profesionisti care lucreaza, de exemplu, in domeniul bancar, cand ei au de fapt studii de arta sau litere. Aceste persoane sunt cele care se bazeaza pe ceea ce le poate oferi experienta si nu diplomele, de aceea dupa terminarea studiilor se axeaza pe un domeniu anume si lupta sa obtina certificate profesionale de competenta in domeniul respectiv.

Pentru a reusi in tot ceea ce iti propui legat de cariera ta viitoare, trebuie sa te bazezi pe calitatile tale si sa inveti sa le cultivi, cerceteaza atent posibilitatile care ti se ofera sau nu, vezi avantajele, dezavantajele, verifica daca domeniul pe care ti l-ai ales chiar iti poate aduce satisfactii si afla daca esti cu adevarat pregatita pentru acel job si daca poti face fata noilor provocari si responsabilitati.

Daca lucrezi deja de multi ani si doresti sa schimbi locul de munca, nu-ti va fi la fel de simplu ca unui tanar de 25 de ani care nu e multumit de ceea ce ii ofera job-ul, dar asta nu inseamna ca nu exista sperante. In cazul tau conteaza mult faptul ca ai experinta, ai avut timp sa inveti multe in diverse domenii de-a lungul anilor, iar unii isi doresc angajati experimentati si de incredere, iar increderea vine cu varsta. Trebuie doar sa te pregatesti pentru schimbare, sa-ti acorzi o perioada de acomodare in care sa te pregatesti sa o iei, practic, de la capat.

Fotograf: Andy Newson

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ