Fitoterapia, sau miracolul plantelor de leac

Utilizarea plantelor in vindecarea unor boli sau in ameliorarea unor stari de depresie, oboseala sau agitatie, este una dintre cele mai vechi metode prin care omul a luptat impotriva slabiciunilor organismului.

Fitoterapia este metoda terapeutica pe care toate femeile o iubesc si o studiaza cu interes, adesea invatand-o de la mame si bunici, iar ea inseamna folosirea plantelor medicinale pentru a mentine sau a recupera sanatatea.

Terapia in sine consta in fierberea plantelor pentru ceaiuri si infuzii care pot fi administrate intern, sau folosite extern, prin aplicarea de comprese fierbinti pe locul vatamat. Aceasta are numeroase avantaje, dintre cele mai importante fiind faptul ca plantele sunt foarte accesibile; adesea pot fi culese de pe camp sau din propria gradina, iar daca sunt cumparare de la magazinele naturiste, sunt foarte ieftine. Tratamentul naturist poate fi tinut in paralel cu cel medicamentos, ajuta la vindecarea afectiunilor usoare sau a bolilor in faza incipienta, insa contribuie in egala masura si in cazul bolilor cronice. Combinate cu gandirea pozitiva si dorinta de insanatosire, plantele medicinale pot face miracole.

O parte din afectiunile in cazul carora plantele si-au dovedit calitatile vindecatoare sunt:
– starile de stres, epuizare si nervozitate
– carentele in anumite vitamine si minerale
– alergii, astm bronsic, reumatism
– insomnii, nevroze, tulburari de memorie
– infectii cronice microbiene, parazitoze
– ulcer gastro-duodenal, dischinezia biliara, enterocolita, colon iritabil

Fitoterapia este o metoda care presupune rabdare, vointa si o atitudine pozitiva fata de propria vindecare. Curele cu ceaiuri dureaza in jur de 3 saptamani, apoi urmand o perioada de intretinere, in care infuziile se administreaza mai rar, desi regulat. Efectele benefice nu vor fi simtite de la inceput, insa cei care au rabdare si incredere vor sesiza o imbunatatire semnificativa a starii lor de sanatate pe termen lung. Nu uitati ca plantele vor fi mereu mai sanatoase, mai ieftine si mai usor de procurat decat medicamentele. Apelati la o cura de prevenire a bolilor cat mai curand si nu veti regreta alegerea facuta.

Sursa foto: FreeDigitalPhotos.net

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Fitoterapia, sau miracolul plantelor de leac, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ