Evita cele mai comune greseli la un interviu


Te intrebi de ce nu poti trece de incercarea interviului desi CV-ul tau este mereu apreciat de angajator?

Un interviu reusit este rezultatul a foarte multi factori interni si externi care trebuie luati in considerare, iar o mare parte dintre acestia depind doar de tine. Sa vedem care sunt cele mai comune greseli care pot aparea inaintea si in timpul interviului si care pot fi evitate daca le acordam atentia necesara.

 

Lipsa de profesionalism este primul defect care ii va pune pe toti angajatorii pe fuga. In ce consta ea? In primul rand, asigura-te ca ajungi la un interviu la timp, chiar cu cateva minute mai devreme. Ia-ti o marja de eroare deoarece nu poti sti niciodata ce surprize poti avea in trafic. Poate ca ar fi mai bine ca de aceasta data sa eviti mijloacele de transport si sa apelezi la un taxi. Astfel, te asiguri ca ajungi la timp, cu hainele si coafura impecabile, relaxata si cu zambetul pe buze.

 

Tinuta pe care o adopti in aceasta zi importanta are nevoie de toata atentia ta. Alege o camasa alba, un sacou si o fusta tip office si asorteaza-le cu o servieta eleganta, neagra. Aplica un machiaj discret si renunta la bijuteriile supradimensionale pe care le preferi in timpul liber. Nici tocurile nu trebuie sa fie prea inalte. Atat hainele cat si modul in care te misti in ele trebuie sa denote incredere si profesionalism.

 

Nu uita ca trebuie sa ai intotdeauna la tine cateva copii ale CV-ului tau. De asemenea, echipeaza-te cu o agenda si un stilou, deoarece nu ai vrea sa te afli in situatia de a cere celui care te intervieveaza ceva de scris. Arata ca esti mereu pregatita si perfect organizata.

 

Fii increzatoare in fortele proprii si relaxata. O strangere ferma a mainii si o prezentare acompaniata de un zambet va convinge persoana din fata ta ca esti o sociabila, atenta si optimista. Asculta cu rabdare si interes tot ceea ce ti se spune si nu intrerupe. Raspunde cat mai clar si mai concis la intrebarile care ti se pun, deoarece asa demonstrezi ca ai urmarit cu grija tot ceea ce a spus persoana care te intervieveaza. De asemenea, atunci cand vorbesti, adopta un ton cald si prietenos. Nu te grabi, nu vorbi prea repede, concentreaza-te pentru a fi mereu la subiect si nu a face greseli de exprimare.

 

Acestea fiind zise, acum stii care sunt cele mai comune greseli de care trebuie sa te feresti in timpul unui interviu. Respectand o series de reguli simple, iti poti asigura succesul castigand increderea angajatorului.

Fotograf

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Evita cele mai comune greseli la un interviu, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ