Sinaia Masterclass – 5 concerte, 8 master-classes. Dupa succesul inregistrat cu primul eveniment PROMS Music Crossover – East-West Connections, o productie inedita care combina jazz-ul cu muzica clasica, ce s-a derulat in perioada 26-30.06.2012 in Romania si Rep. Moldova, EUROPAfest Tour 2012 continua seria evenimentelor cu Summer Academy – Sinaia Masterclass, in perioada 20 iulie – 01 august.

Directorul muzical al evenimentului, Prof. Constantin Serban, Director Artistic al European Music Academy si Concert-maestru al Orchestrei Nationale “Pays de la Loire” a gandit un program variat, care sa ofere tinerilor muzicieni posibilitatea de studii avansate si performanta intensiva, iar publicului larg concerte de tinuta intr-una dintre cele mai frumoase destinatii turistice ale Romaniei, orasul de la poalele muntilor Bucegi.

In cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass participa 45 muzicieni din 6 tari: Belgia, Serbia, Irlanda, Germania, Franta, Romania, intre acestia numarandu-se si concurenti din cadrul Jeunesses International Music Competition 2012: Mairead Hickey / Irlanda castigatoarea Premiului I la categoria 14-18 ani, François Marat, Kylian Cordouan, Guillaume Bonis / Franta, Andrei Mamara si Helena Laura Iacob – Romania.

Atelierele de lucru si maser-classes se desfasoara sub conducerea unor profesori de renume de la Conservatorul din Nantes, Universitatea de Muzica din Cork, Conservatorul Regal din Bruxelles, Hochschule fur Musik Koln, Conservatorul din Lille, Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti.

Agenda concertelor:
20 iulie | 20:00 – Va place Brahms ?
23 iulie | 20:00 – Concertul profesorilor. In program: M. Ravel, R. Strauss, F. Mendelssohn
28 iulie | 18:00 – Concert “Youth Talents”
29 iulie | 18:00 – Concert “Youth Talents”
30 iulie | 18:00 – Concert final
Sali: Sala Casino, Centrul Cultural “Carmen Sylva”, gradina Castelului Peles

De mai bine de 10 ani, sub tutela jmEvents, publicul consumator de muzica buna este invitat sa se bucure de evenimente de calitate. Din vara si pana la sfarsitul toamnei, seria de productii propuse de EUROPAfest Tour aduce concerte de exceptie intr-o ambianta potrivita cu vacanta, dar si cu tumultul marilor orase.

Luigi Gageos, directorul EUROPAfest Tour va invita la concertele din cadrul Summer Academy / Sinaia Masterclass, dar si la urmatoarele evenimente programate pentru perioada octombrie-noiembrie, constand in concerte de jazz si blues cu trupe de exceptie din Europa.
loading…