Dulceata de zmeura



[Total: 0    Average: 0/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Dulceata de zmeura



Ingrediente

a:4:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:12:"2 kg zmeura";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:18:"1 -1, 200 kg zahar";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:20:"sucul de la o lamaie";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:10:"600 ml apa";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

Zmeura se alege una cate una si se spalam cu grija.
Punem la fiert apa cu zahar si lasam sa fiarba pana siropul capata consistenta.
Se adauga zmeura, sucul de la o jumatate de lamaie si lasam sa fierba la foc mic pana se leaga , amestecand usor pentru a nu se lipi. Spuma formata se ia ori de cate ori este necesariar peretii cratitei se vor sterge in mod repetat de cristalele de zahar cu ajutorul unei pensule inmuiate in apa rece, astfel vom evita caramelizarea.
Timpul de fierbere este maxim 25 min. Cand dulceata este gata , se pune fierbinte in borcane sterilizate . Borcanele se inchid ermetic cu capace sau se capseaza si se impaturesc cu prosoape de bucatarie pana a doua zi.
Se pune la camara si se pastreaza la loc racoros pana la servire.
Este o dulceata aromata si delicioasa, ideala la micul dejun.

Pofta Buna!

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.