Dieta volumetrica: Cum sa slabesti consumand alimentele preferate

Dieta volumetrica este o dieta usor atipica, deoarece aceasta nu interzice consumul niciunui tip de aliment. Regimul respectiv recomanda insa un consum de alimente sarace in calorii, care sa furnizeze energie pe o perioada mare de timp.  Barbara Rolls si Robert A. Barnett au pus bazele acestei diete in anul 2000, iar in 2005 au adus o serie de modificari si au oferit variante de meniuri cu retete.

Consumand produse cu putine calorii, care ofera satietate, vei putea scapa mult mai usor de kilogramele in plus.  Spre deosebire de alte regimuri de slabit (care se bazeaza pe privarea de anumite alimente), dieta volumetrica nu lupta cu preferintele naturale ale oamenilor.  Nu mai exista riscul de a capitula in fata dietei, deoarece persoanele care tin dieta volumetrica nu mai resimt sentimentul de nefericire sau senzatia de foame.

Ce trebuie sa stii despre dieta volumetrica

Daca alegi sa urmezi dieta volumetrica, trebuie sa ai in vedere ca rezultatele acesteia sunt vizibile in timp- ai nevoie de o perioada indelungata pentru a elimina kilogramele in plus; in principiu, cu ajutorul dietei volumetrice poti slabi 0,5 kilograme pe saptamana.

Pe langa alimentatia bazata pe alimente sarace in calorii, nu uita sa faci miscare, cel putin de doua ori pe saptamana.

Ce alimente poti consuma in dieta volumetrica

Asa cum am aratat deja, dieta volumetrica nu interzice niciun tip de aliment, insa exista recomandarea de a fi consumate alimente cu un continut sarac de calorii, care furnizeaza foarte multa energie.

Densitatea energiei se refera la numarul de calorii dintr-o anumita cantitate de mancare.  Ca regula, grasimile au mare densitate a energiei, ceea ce inseamna ca intr-o portie mica se gasesc multe calorii. In schimb, apa este total opusul, aceasta avand densitatea energiei egala cu zero.

Exemple de alimente cu densitate crescuta de energie: biscuiti, chips-uri, unt, nuci, ciocolata, bomboane, uleiuri.

Exemple de alimente cu densitate scazuta de energie: legume fara amidon, lapte degresat, supe.

Dieta volumetrica incurajeaza si consumul de alimente bogate in apa si lichide, iar fructele si legumele se regasesc in topul listei cu recomandari. Se pot consuma si alimente bogate in fibre si proteine, iar dulciurile trebuie evitate sau consumate rar si in cantitati foarte mici.

Foto:Marcus

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes cast)
Dieta volumetrica: Cum sa slabesti consumand alimentele preferate, 3.8 out of 5 based on 5 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ