Probabil nu sunt prea multi cei care au auzit de notiunea de “consiliere in cariera” si probabil cei care au auzit, sunt foarte sceptici.

In ultima vreme, insa, serviciile consilierilor in cariera sunt din ce in ce mai necesare, dat fiind faptul ca ne este atat de greu sa ne gasim un loc de munca, iar atunci cand il gasim, sa facem fata programului si cerintelor. Sa vedem care este rolul unui consilier in cariera si de ce ar trebui sa apelam la acesta.

Consilierea in cariera reprezinta o forma de asistenta continua oferita celor care au nevoie de ajutor pentru a se adapta la mediul schimbator al muncii. Aceasta se adreseaza oamenilor de toate varstele, fie ca sunt la inceput, tineri abia iesiti de pe bancile facultatii, fie ca sunt persoane care lucreaza de multi ani si decid ca au nevoie de o schimbare. Rolul consilierului in cariera este sa fie alaturi de viitorul angajat si sa il ajute in procesul complex de alegere a unui job potrivit.

La un consilier in cariera trebuie sa apelezi in momentul in care simti ca nu ai cunostintele necesare si ai nevoie de indrumare pentru a face alegerile corecte. Tinerii care sunt in cautarea primului loc de munca pot cere ajutorul unui consilier in cariera pentru a-si intocmi un CV adecvat. De asemenea, cei care dupa o perioada constata ca nu reusesc sa pastreze un job pentru mai mult de cateva luni, trebuie sa inteleaga ca aceasta este o problema care poate fi rezolvata numai cu ajutorul unui specialist.

Consilierul in cariera te va ajuta sa iti evaluezi aptitudinile si interesele pentru a alege domeniul in care ai putea profesa cu placere si succes. Dupa ce s-a ajuns la o concluzie in ceea ce priveste tipul de job pe care ai putea sa il faci, consilierul in cariera va analiza impreuna cu tine piata muncii si te va ajuta sa alegi firmele la care sa iti depui CV-ul. De asemenea, nu te va lasa singur nici in momentul in care va trebui sa te pregatesti pentru un interviu crucial.

Prin urmare, daca ai nelamuriri in ceea ce priveste viitorul tau job, nu ezita sa ceri parerea celui care te poate ajuta cu adevarat: un consilier in cariera.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.