Curriculum vitae

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasca oricine se afla in cautarea unul loc de munca, este faptul ca pe langa un CV, care este decisiv pe piata de munca, trebuie sa existe si o scrisoare de intentie. Unul fara celalalt nu mai este suficient si nici eficient.

CV-ul trebuie sa capteze atentia posibilului angajator, acesta urmand sa raspunda pozitiv demersului tau. Specialistii in resurse umane spunca CV-ul trebuie sa fie ca o reclama facuta propriei persoane, fiind un instrument de promovare a carui limbaj trebuie sa fie unul dinamic, indraznet, autentic, modern si adaptat situatiei. Nu trebuie sa depaseasca doua pagini, dar sa-ti evidentieze realizarile si abilitatile, fie ca ai sau nu experienta anterioara pe piata muncii. Mesajul CV-ului tau trebuie adaptat serviciului pentru care aplici si angajatorului care te va chema sau nu la un interviu de angajare; asta depinde doar de cat de bine te „vinzi” pe tine insuri in CV. Mentioneaza intotdeauna doar informatiile care au relevanta pentru angajator: studiile pe care le detii, competentele si experienta, toate acestea recomandandu-te pentru job-ul scos la concurs.

Nu uita ca un CV corect si reusit este scurt si la obiect, deci nu iti include autobiografia in paginile lui. Incearca sa te pui in locul celui care va citi CV-ul tau: tie ti-ar placea oare sa pierzi vremea citind lucruri fara importanta despre o persoana straina? Pana la urma, CV-ul trebuie sa demonstreze doar ceea ce poti face pentru angajatorul respectiv si nu absolut tot ceea ce esti capabila sa faci in general si nu uita ca eficienta mesajului pe care il transmiti in CV poate fi masurata prin invitatia la un interviu de angajare.

Documentul trebuie sa arate bine in primul rand, sa fie lizibil inainte de toate, sa aiba un design apetisant, sa fie asezat bine in pagina. In concluzie, inainte de a lucra pe continut, acorda o importanta majora ambalajului.

 

Foto: Arvind Balaraman

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Curriculum vitae, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ