Cum sa scapi de celulita- 5 tipuri de exercitii fizice

Daca pana acum ai fost de parere ca celulita poate fi invinsa doar cu ajutorul tratamentelor la salon sau prin aplicarea de diverse lotiuni si creme, respectarea unui antrenament zilnic te va face sa iti schimbi parerea.
De altfel, specialistii au subliniat ca celulita nu este o problema care se rezolva cu ajutorul produselor cosmetice, ci este o problema care se rezolva prin cresterea masei musculare.
Esti una dintre femeile care se confrunta cu nesuferita celulita sau doar iti doresti sa previi pentru viitor aparitia  acestei afectiuni? Atunci,  urmatoarele tipuri de exercitii sunt exact ce cautai!
Exercitii cardio de alergare
Fie ca alegi alergarea in aer liber, fie ca alergi pe banda, la sala, acest tip de exercitiu este cel mai bun mod de a diminua celulita; pentru a da rezultate, trebuie sa iti stabilesti un program zilnic de 15-20 de minute de alergare usoara, alaturi de alte tipuri de exercitii.
La fel de eficiente sunt si exercitiile de mers pe bicicleta, cele cu bicicleta eliptica sau urcatul scarilor.
Exercitii de forta
Fiecare set de exercitii de forta trebuie sa cuprinda 10-15 repetari. Asigura-te ca executi corect exercitiul, iar la fiecare antrenament nou adauga o greutate cu 5% mai mare.
Exercitii de tip forfecare
Acest tip de exercitiu lucreaza impotriva celulitei de pe abdomen si coapse. Asaza-te pe spate, pe un covoras special, ridica picioarele in unghi de 45 de grade si misca-ti picioarele rapid sub forma unor forfecari (sunt indicate 20 de serii de forfecari la fiecare antrenament).
Pe langa solicitarea abdomenului, forfecarile ard si inesteticii colacei.
Exerctii pentru abdomen si musculatura anterioara a picioarelor
Asaza-te pe podea cu mainile pe langa corp si ridica picioarele in unghi de 90 de grade. Ridica-ti apoi trunchiul  (fara sa modifici pozitia picioarelor) si atinge varfurile talpii cu mainile. Se recomanda 20 de serii de ridicari la fiecare antrenament.
Exercitii de stretching

Dupa ce ti-ai solicitat masa muscular este nevoie sa faci si cateva exercitii de mobilitate (stretching). Asaza-te pe salteluta de gimnastica , stai pe sezut cu un picior indoit si cu celalalt intins si incearca sa prinzi varful piciorului cu mana. Apasa mai apoi trunchiul pe picior si incearca sa mentii pozitia dreapta a coloanei vertebrale.

Un alt tip de exercitiu de stretching este sa stai cu un picior indoit in fata, iar cu celalalt bine intins la spate. Incearca apoi sa cobori bazinul catre podea si ramai cateva secunde in pozitia de maxima intindere. Repeta miscarile pentru ambele picioare.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Cum sa scapi de celulita- 5 tipuri de exercitii fizice, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ