Cum sa raspunzi la intrebarile privitoare la salariu

Poate ca unele dintre cele mai dificile intrebari sunt acelea care vizeaza propriile tale asteptari in privinta modului in care va fi rasplatita munca ta.

Printre altele, angajatorul va fi interesat sa afle atat care sunt cerintele tale, cat si salariul pe care l-ai avut la locul de munca precedent. Inainte de a rosti o cifra, incearca sa iti dai seama care este adevarata intentie a celui care ti-o cere.

 

Atunci cand angajatorul te intreaba ce salariu iti doresti, incearca pe cat posibil sa fii diplomata. Poti arunca mingea inapoi in terenul lui cerand mai multe detalii privitoare la responsabilitatile exacte pe care le presupune postul pe care il vizezi si modul in care sunt rasplatiti cei care le indeplinesc. Astfel, poti obtine mai multe detalii importante de la cel care te intervieveaza si poti sa iti dai seama daca vei fi platita corect, sau daca in firma respectiva angajatilor li se cere mai mult decat li se ofera. Daca, totusi, angajatorul insista sa dai o cifra, orienteaza-te dupa salariul pe care l-ai avut la job-ul precedent si subliniaza clar care erau indatoririle tale.

 

O alta intrebare dificila poate fi aceea referitoare la salariul pe care il primeai la firma la care ai lucrat inainte. Incearca sa nu dai un raspuns direct si exact la aceasta. Explica-i angajatorului ca nu este corect sa faca o comparatie intre cele doua job-uri si companii, deoarece ambele sunt diferite. Pe cat posibil, incearca sa il determini pe intervievator sa iti ofere indicii referitoare la pachetul salarial pe care intentioneaza sa ti-l ofere.

 

In momentul in care ti se ofera un salariu mai mic decat cel pe care l-ai avut la job-ul precedent fii, iarasi, cat mai diplomata. Subliniaza faptul ca un salariu cat mai bun nu este singurul motiv pentru care iti doresti postul. Analizeaza avantajele pe care ti le poate oferi lucrul in respectiva companie. Daca job-ul este mai putin stresant, mai flexibil, mai relaxant si capabil sa iti ofere mai multe posibilitati de avansare, atunci poti lua in considerare si un salariu mai mic. Totusi, inainte de a accepta oferta, cere toate detaliile privitoare la activitatile exacte pe care va trebui sa le indeplinesti.

Fotograf

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ