Cum să îţi organizezi mai bine bugetulpurchases-731872_1280Dacă te-ai săturat să rămâi în fiecare lună fără bani, deşi mai sunt multe zile până ce primeşti salariul, este cazul să înveţi să îţi organizezi mai bine bugetul. Pentru că, dacă nu poţi să măreşti veniturile, atunci cu siguranţă poţi să ai grijă de ele mai bine!

  • Instalează-ţi aplicaţii care îţi gestionează economiile

 

Pentru că uneori nu este atât de uşor să ne notăm toate cheltuielile într-o agenda, devine mult mai facil să le păstrăm pe toate într-o aplicaţie – există nenumărate aplicaţii de acest fel, pentru orice fel de calcule.

 

  • Gândeşte-te de două ori!

De multe ori, primul instinct ne face să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie. Atunci când suntem obosite sau triste, riscăm să cumpărăm mult mai multe lucruri. Aşa că, atunci când apare acest instinct, ideal este să ne gândim dacă este vorba de o nevoie sau de o tentative. Dacă suntem în dubii, atunci este bine să nu mai cumpărăm.

  • Organizează-ţi conturile şi cardurile

Ca să îţi gestionezi mai bine resursele, ideal este să îţi creezi conturi şi carduri exact pentru ce ai nevoie. Poţi avea diverse beneficii datorită cardurilor de cumpărături, spre exemplu. Şi, în plus, vei şti mai uşor pentru ce îţi rezervi anumite sume. Banca Transilvania are, spre exemplu, o ofertă specială până pe 31 mai, care include şi cardurile de credit de care ai nevoie.

  • Vinde-ţi hainele vechi!

Posibil să ai o sumedenie de haine vechi în dulap, care stau acolo de multă vreme şi nici nu vor fi vreodată repurtate. Şi, pentru că au costat sume destul de mari, poţi să le vinzi. Există suficiente site-uri pe care poţi face asta, fără să te streseze întreg procesul.

  • Alocă-ţi timp pentru planuri

Dacă la începutul lunii îţi rezervi jumătate de oră pentru a-ţi plănui toate cheltuielile, la sfârşitul lunii nu vei mai fi luată prin surprindere. Aşadar, încearcă să pui pe hârtie tot ce îţi propui să cumperi în luna respectivă, trage linie şi decide dacă este o soluţie bună!

 

Sursa Foto: pixabay.com

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.