Probabil ai avut adesea senzatia ca partenerul tau nu te asculta intotdeauna asa cum ti-ai dori si te-ai obisnuit cu ideea ca barbatii, pur si simplu, nu sunt buni ascultatori. Din fericire, nimic nu este mai gresit.

Da, el te poate asculta cu placere, insa sunt anumite lucruri care e posibil sa il plictiseasca la discursul tau. Sa vedem ce poti face pentru a imbunatati comunicarea din cuplu si a te asigura ca prietenul tau este cel mai bun ascultator pe care l-ai putea avea.

In primul rand, este bine stiut faptul ca barbatii nu sunt foarte atenti la detalii. Ba mai mult, acestea li se par irelevante si ii enerveaza. Atunci cand vrei sa ii povestesti ce ai facut la serviciu sau ce ai vorbit cu cea mai buna prietena a ta, evita descrierile detaliate ale unor lucruri care nu conteaza. Spre exemplu, pe prietenul tau nu-l va interesa sub nici o forma cu ce era ea imbracata si nici ce expresie a fetei avea cand ti-a spus ceva anume. Chiar daca pentru tine aceste maruntisuri au o semnificatie, el se poate lipsi foarte bine de ele fara a pierde sensul mesajului.

De asemenea, ar trebui sa stii ca, spre deosebire de femei, barbatii nu se pot concentra asupra a doua lucruri in acelasi timp. Daca el se uita la televizor sau este la computer, nu incerca sa ii vorbesti deoarece va fi zadarnic. In cazul cel mai fericit iti va raspunde monosilabic si nu va retine nici jumatate din ce i-ai spus. Nu este cazul sa te enervezi si sa ii reprosezi ca tu poti fi mereu atenta in mai multe locuri. Cel mai bine ar fi sa il rogi sa ia o pauza pentru a putea discuta pe indelete.

Nu in ultimul rand, alege momentul potrivit. Pentru a discuta ceva, amandoi trebuie sa fiti relaxati si sa aveti destul timp la dispozitie. Daca vei incerca sa ii povestesti ceva foarte repede atunci cand el este stresat sau se grabeste, vei sfarsi prin a amesteca toate lucrurile si a nu exprima decat pe jumatate ceea ce voiai sa exprimi. De aici pana la neintelegeri nu este decat un pas.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.