Ştii şi tu cât de greu este să faci economii pe termen lung sau, mai ales, să reuşeşti ca până la finalul lunii să rămâi cu bani în plus. Dar pentru a rezolva această problemă nu e neapărată nevoie să ai un salariu mai mare, ci doar să afli din ce surse poţi face nişte economii.

piggy-bank-760993_1280Iată câteva idei de economii pe care le poţi face fără mare efort:

  • Fă-ţi cumpărături de la hypermarket-uri

În loc să treci zilnic pe la magazine mici, pentru cumpărături, mai bine fă-ţi un plan bine pus la punct pentru cumpărături şi mergi numai o dată pe săptămână la un hypermarket. Ar trebui ca preţurile să fie mai mici şi să poţi să îţi gestionezi mai bine toate cumpărăturile, trecându-le pe hârtie şi cumpărând numai lucrurile de care ai cu adevărat nevoie.

  • Abonează-te la newsletter-ele ce anunţă promoţii

Dacă îţi doreai de multă vreme anumite obiecte, haine sau parfumuri, care costă totuşi prea mult, poţi să te abonezi la newsletter-ele site-urilor care le comercializează, pentru a afla prima când aceste lucruri au parte de reduceri.

  • Îndrăzneşte să cumperi anumite lucruri “second-hand”

Există o serie de lucruri de care nu ai neapărată nevoie noi. De la maşină, până la telefon sau laptop. De multe ori, acestea nici nu au apucat să fie folosite şi atunci vor avea aceleaşi calităţi precum unele noi. Laptopuri second-hand, spre exemplu, poţi găsi şi pe abdcomputer.ro.

  • Fă un garage-sale

Scoate toate hainele pe care crezi că nu le vei mai purta niciodată şi organizează, cu prietenele tale, un garage sale. Vei reuşi să le vinzi şi, în felul acesta, să pui deoparte o sumă frumoasă de bani!

  • Cumpără-ţi mai puţin decât crezi că ai nevoie

Instinctul nostru e să cumpărăm cât mai multe lucruri, însă avem oare nevoie de toate? Slabe şanse. De fiecare dată când vrei să îţi cumperi o pereche nouă de pantofi, gândeşte-te de două ori dacă ai cu adevărat nevoie de ei sau nu.