Cum ne epilam corect?

A inceput vara de ceva vreme si fiecare femeie isi doreste sa aiba o piele catifelata si neteda pe picioare pentru a se simti bine atunci cand poarta o fusta sau o pereche de pantaloni scurti. Exista multe metode de epilare, in functie si de efectele pe care vrei sa le obtii.

Cea mai cunoscuta metoda este epilarea cu aparatul de ras, deoarece este rapida si foarte comoda. Inconvenientul consta in faptul ca firele de par apar la loc intr-un timp foarte scurt, de maxim 3 zile, iar in timp de inaspresc si indesesc. Se poate utiliza, de asemenea, o crema depilatoare, in cazul celor care nu suporta durerea, doar ca unele substante din componenta cremei pot fi toxice, iar in unele cazuri, firele de par vor creste sub piele dupa utilizarea cremei. Inainte de folosirea unei creme depilatoare, se recomanda sa se efectueze un test alergenic.

Mai exista varianta de epilare cu ceara calda, epilare a carei efect poate dura pana la 5 saptamani. Cu toate acestea, acest tip de epilare este dureros, iar pielea necesita timp sa se adapteze acestei epilari. Partea buna este ca efectele neplacute nu sunt de durata, iar spre deosebire de epilarea cu aparatul de ras, ceara face firele de par sa fie mult mai fine si in timp se vor smulge mai usor.

In comert au aparut benzi de ceara rece pentru epilarea faciala. Aceste benzi se incalzesc in palme, prin frecare, iar zona fetei care se doreste a fi epilata (de obicei este vorba de zona de deasupra buzei superioare) trebuie sa fie bine curatata inainte cu produse calmante.

E bine de stiut ca epilarea efectuata in timpul menstruatiei, sau in perioada imediat urmatoare, are efectul de mai lunga durata.

Atunci cand te epilezi, ai grija sa nu atingi negii sau alunitele si nu smulge cu penseta firele de par de pe sani sau din alunite. Evita sa folosesti un deodorant pe baza de alcool in urmatoarele 4 ore dupa epilare si nu sta la soare in primele 24 de ore dupa epilare.

Foto: photostock

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (2 votes cast)
Cum ne epilam corect?, 2.8 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ