Cum iti organizezi timpul

Majoritatea oamenilor ar putea declara ca se simt mereu presati de timp, prin urmare nici nu poate fi vorba de o organizare a timpului pentru ca timpul ne conduce de fapt fara ca noi sa avem vreo putere asupra lui.

Este adevarat ca zilele par din ce in ce mai scurte, mai ales atunci cand avem de rezolvat mai multe probleme, insa exista modalitati prin care ne putem organiza timpul si viata in functie de importanta lucrurilor pe care le avem de rezolvat.

 

In primul rand, trebuie sa constientizam faptul ca nu putem fi niste roboti care lucreaza toata ziua si sunt mereu pe fuga. Nu am fost construiti in asa fel incat sa ne putem concentra asupra unei singure activitati, prin urmare, trebuie sa stim sa ne facem timp si pentru relaxare si sa nu ne lasam cariera, oricat ar fi ea de importanta, sa ne acapareze total. In organizarea unei zile de lucru, nu uita sa iti faci timp si pentru familie, prieteni sau o vizita la sala de fitness.

Exista o serie de mici trucuri pe care ai putea sa le incerci si care ar putea sa iti elibereze programul surprinzator de mult. Spre exemplu, un bun inceput ar fi sa inveti sa spui “nu” atunci cand nu ai timp de un nou proiect sau de o noua activitate. Refuza de la inceput ce nu poti accepta, deoarece daca te vei aglomera prea tare ca sa faci fata volumului de munca, nu vei reusi sa termini totul la timp.

 

Apoi, nu lasa niciodata munca de birou sa se adune. Imparte fiecare lucru pe care trebuie sa-l faci in sectiuni si rezolva totul pas cu pas. Daca vei lasa treburile intregi pe ultima suta de metri, risti sa nu rezolvi nimic si sa fii mai stresata decat ai fost vreodata in viata ta. Si nu uita ca stresul este cel mai mare dusman al profesionalismului.

 

Nu in ultimul rand, identifica activitatile care iti irosesc timpul si renunta la ele. Acorda-ti pauze atunci cand ai nevoie de ele si umple-le cu usoare exercitii fizice sau activitati care te pot ajuta sa te deconectezi. Cu totii de putem organiza mai bine timpul daca ne dorim cu adevarat.

Fotograf: Winnond

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ