Cromoterapia – miracolul culorilor

Pentru ca trupul nostru este format din energie pura, acesta are calitatea de a absorbi energiile din jurul lui, inclusiv lumina formata din spectrul de culori.

Acesta este principiul de la care porneste cromoterapia, ramura a terapiilor naturiste care se bazeaza pe vechea arta a utilizarii culorilor si a luminii in tratarea unor boli. Folosita impreuna cu alte terapii, precum yoga, masajul sau aromoterapia, cromoterapia poate da rezultate exceptionale.

Acest tip de terapie se bazeaza pe credinta ca fiecare culoare are o anumita frecventa, energie si lungime de unda. Prin urmare, culorile pe care le absoarbe corpul nostru au efecte puternice asupra fizicului, psihicului si emotiilor noastre. Astfel, simptomele unor boli ne comunica faptul ca exista o lipsa, sau o utilizare inadecvata a luminii si a culorilor de catre celulele corpului nostru. Acest lucru poate fi remediat prin absorbtia selectiva a frecventelor culorilor.

In cromoterapie se tine cont, in primul rand, de aura celui care sufera de o afectiune. In urma analizei acesteia, se constata, de cele mai multe ori, ca aura emana culori inchise, nearmonioase si dure. Pentru a restabili echilibrul aurei, pacientului ii este recomandata o “baie de culoare” in functie de necesitatile lui. Spre exemplu, pentru o persoana care este mereu obosita, va fi utilizata culoarea rosie, deoarece aceasta ofera vitalitate si pofta de viata, stimuland circulatia sangvina. Pentru o persoana care sufera de stres si nervozitate, va fi recomandat rozul, care tempereaza, sau albastrul, care calmeaza si ajuta la o asimilare mai usoara a cunostintelor. Portocaliul va inveseli si energiza o persoana care sufera de depresie.

Tratamentele cu culori pot fi variate, existand mai multe moduri in care acestea pot fi absorbite de catre corp. Una dintre posibilitati consta in consumul de “apa de curcubeu”. Aceasta se realizeaza prin turnarea apei intr-un recipient colorat care este mai apoi expus la soare. Apa absoarbe energiile culorii recipientului, pe care urmeaza sa le absorbim noi in momentul in care o bem. O alta modalitate de a absorbi lumina este sa “respiram culorile”. Acest exercitiu consta in banala respiratie, care se transforma intr-un act de vindecare in momentul in care inchidem ochii si ne imaginam ca aerul este colorat in culoarea de care are nevoie organismul nostru.

Cromoterapia poate fi utilizata cu succes in paralel cu un tratament medicamentos, deoarece va avea un efect pozitiv mai ales asupra mintii noastre.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Cromoterapia – miracolul culorilor, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ