Cauta-ti un job pe Internet

In aceasta era informatizata aproape in intregime, ar trebui sa fie destul de usor sa ne putem gasi de lucru, simplu, din intimitatea casei noastre. Primul pas este sa ai o adresa de e-mail valida, in care sa primesti anunturile, informatiile si ofertele de locuri de munca disponibile pe piata.

Fiecare dintre noi iese de pe bancile scolii cu o meserie (teoretic), dar asta nu inseamna ca e obligat sa o profeseze. Asa se face ca un medic, poate foarte bine sa lucreze intr-o clinica, dar si sa scrie articole pentru reviste medicale sau sa prezinte emisiuni cu sfaturi medicale. De aceea, daca ti se ofera posibilitatea, poti alege sa lucrezi in mai multe domenii.

Pe Internet e usor sa cauti locuri de munca, tot ce trebuie sa faci fiind sa accesezi diverse motoare de cautare precum Google, Yahoo, MSN s.a. si sa folosesti cuvinte cheie pentru domeniul de interes (comert, invatamant, design, birotica, juridic s.a.). Apoi, intrand pe paginile firmelor din domeniul ales, gasesti sigur informatii in legatura cu angajarile in firma respectiva. Daca ti se par prea multi pasi de respectat la acest mod de cautare, atunci foloseste site-urile specializate in oferte de munca, deoarece aici anunturile sunt actualizate mereu si poti gasi mai usor un loc de munca asa cum iti doresti. In plus, daca nu ai inca un CV, aceste site-uri iti ofera posibilitatea sa iti faci unul pe care il poti actualiza oricand si la care pot avea acces potentialii angajatori.

Nu uita sa te inscrii pe cat mai multe site-uri cu locuri de munca si, in special, unde observi ca apar firme mari sau companii recunoscute care isi anunta ofertele. Completeaza cu datele tale si sectiunea in limba engleza, deoarece unii angajatori refuza pur si simplu sa citeasca sectiunea in romana. In final, vezi ca firma respectiva la care vrei sa aplici pentru un post, isi poate trece pe site si adresa de Internet, deci verifica si aceasta sursa de informatii si chiar contacteaza compania pe e-mail.

Fotograf: David Castillo Dominici

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ