Budinca de dovlecei



Budinca de dovlecei este un aperitiv gustos si se pregateste rapid. Este o gustare delicioasa , mai ales in sezonul de vara.

Ingrediente

1/2 legatura de patrunjel, 1/2 lingurita sare (pentru dovlecei), 1/2 praf de copt, 100 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 linguri smantana, 2 oua, 4 linguri faina, 600 gr dovlecel (1 buc), piper si sare dupa gust.




Mod de Preparare

Dovlecelul se spala, se taie cubulete si se presara cu 1/2 lingurita  sare. Se amesteca usor si se lasa sa stea  30 minute .
Intr-un bol amestecam : branza telemea maruntita, ouale, smantana , dovlecelul stors , patrunjelul taiat marunt, sare si piper dupa gust.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Compozitia rezultata se pune intr-o tava termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu un praf de faina.
Se niveleaza suprafata si se presara cascavalul ras.
Se coace  35 minute la foc potrivit.
Dupa coacere se lasa sa se racesca apoi se portioneaza.
Pofta Buna!

 

[Total: 0    Average: 0/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.