Argiloterapia – Argila pentru uz intern

Uzul tradițional al argilei ca si medicament dateaz din epoca preistorica, oamenii utilizând acest produs natural in special in alinarea durerilor de stomac sau a celor provocate de arsuri. Fiind o componenta a majoritatii solurilor, argila poate fi considerata un element comun.

Utilizarea ei tot mai frecventă in cadrul terapiilor naturiste a demonstrat ca banalul lut poate deveni un prieten fidel al sanatatii noastre, indiferent daca este folosit intern, extern, sau ca si tratament cosmetic. Principala calitate a argilei este aceea ca absoarbe substanțele toxice, ajutând astfel la purificarea, remineralizarea si reechilibrarea organismului.

Utilizata pentru tratament intern, argila este indicata pentru ulcer gastric și duodenal, afecțiuni renale, reglarea glandelor endocrine, eliminarea toxinelor din organism, viermi intestinali, colite, dizinterie, anemie, acestea fiind doar o parte din afecțiunile asupra carora cura de argila actioneaza in scopul ameliorării si chiar al vindecării. Daca una dintre aceste afecțiuni va incomodează viata de zi cu zi sau chiar va determina sa investiti anumite sume in medicamente si retete, cura cu lut poate fi incercata oricand, la un pret accesibil. Efectele sale vor fi sesizate pe termen lung.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (3 votes cast)
Argiloterapia – Argila pentru uz intern, 4.3 out of 5 based on 3 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ