Ardeii umpluti cu carne sunt o mancare foarte gustoasa. Carnea fiarta in ardei si cimbru prospat confera un gust deosebit. Sunt ideali la masa de pranz šŸ™‚

[Total: 0    Average: 0/5]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ardei umpluti cu carne



Ardeii umpluti cu carne sunt o mancare foarte gustoasa. Carnea fiarta in ardei si cimbru prospat confera un gust deosebit. Sunt ideali la masa de pranz šŸ™‚

Ingrediente

a:12:{i:0;a:2:{s:4:"name";s:13:"6 ardei grasi";s:4:"note";s:0:"";}i:1;a:2:{s:4:"name";s:40:"300 gr carne tocata amestec vita si porc";s:4:"note";s:0:"";}i:2;a:2:{s:4:"name";s:8:"1 morcov";s:4:"note";s:0:"";}i:3;a:2:{s:4:"name";s:20:"1 ardei gogosar rosu";s:4:"note";s:0:"";}i:4;a:2:{s:4:"name";s:21:"1 ardei gogosar verde";s:4:"note";s:0:"";}i:5;a:2:{s:4:"name";s:10:"80 gr orez";s:4:"note";s:0:"";}i:6;a:2:{s:4:"name";s:7:"1 ceapa";s:4:"note";s:0:"";}i:7;a:2:{s:4:"name";s:10:"40 ml ulei";s:4:"note";s:0:"";}i:8;a:2:{s:4:"name";s:4:"sare";s:4:"note";s:0:"";}i:9;a:2:{s:4:"name";s:15:"piper dupa gust";s:4:"note";s:0:"";}i:10;a:2:{s:4:"name";s:15:"cimbru proaspat";s:4:"note";s:0:"";}i:11;a:2:{s:4:"name";s:83:"Sos: 50 gr pulpa de rosii, 15 gr faina, 1 ceapa mare , 20 ml ulei, patrunjel, piper";s:4:"note";s:0:"";}}

Instructiuni

Ardeii grasi se spala , se indeparteaza cotoarele si se curata de seminte.
Se spala sub jet de apa rece apoi se pun pe un gratar la scurs.
Separat intr-o tigaie se pune uleiul la incins. Se adauga legumele taiate cubulete (ardeii, morcovul) si ceapa tocata marunt.
Se lasa la calit cca 5 min, amestecand din cand in cand. Se ia tigaia de pe foc , iar compozitia se pune intr-un bol. Se adauga carnea tocata, orezul spalat si scurs, cimbrul tocat marunt, sare si piper dupa gust.
Cu acesta compozitie se umplu ardeii. Intr-o cratita se pun ardeii, unul langa altul cu partea de umplutura in sus. Se adauga apa fierbinte printre ei, sa nu ii acopere, rondele de ceapa, pulpa de rosii si uleiul. Se pun la fiert la foc mic.

Cand sunt aparoape gata si sosul a scazut se adauga faina dizolvata in apa rece si mai lasam sa fiarba cca 5 min. Se potriveste de sare si piper.

Se servesc calzi , dupa preferinta cu smantana.

[Total: 0    Average: 0/5]



Comments are closed.