Ambitia si spiritul de luptatorSe spune ca oamenii care isi doresc cu adevarat sa faca ceva in viata si care sunt ambitiosi si perseverenti, lupta pentru a ajunge sus si o data ajunsi acolo, se asigura ca raman.

Ne mai amintim inca vechea zicala din popor “Nu lasa pe maine ce poti face azi”, cu care parintii si bunicii ne terorizau uneori, doar-doar ne-om face treburile prin casa la timp.

Apoi obiceiul s-a repetat si cata vreme am fost in scoala si aveam teme de facut, iar mai tarziu in facultate, cand uneori nu prea mai aveam chef sa terminam de citit o carte pe a doua zi. Cu toate acestea, e o vorba inca valabila, de vreme ce unele slabiciuni absolut omenesti, ne tot obliga sa ne lenevim. Uneori nu acceptam unele provocari din aceasta cauza, astfel pierzand ocazii care se poate sa nu mai apara curand.

Viata ta profesionala poate stagna daca refuzi anumite lucrari din cauza ca te simti obosita sau nu-ti mai doresti si alte batai de cap. De aceea trebuie sa-ti faci putin timp si sa meditezi asupra a ceea ce are de castigat o persoana ambitioasa, pentru ca o femeie ambitioasa este acea femeie care stie ce isi doreste de la viata, de la cariera si de la oamenii cu care intra in contact zi de zi.

Trebuie sa incepi prin a-ti stabili scopuri precise si apoi sa lupti ca nimic sa nu intervina intre tine si obiectul dorintei tale. Nu trebuie sa te temi sa-ti asumi responsabilitati, sa iei decizii, iar fiecare succes va fi de fiecare data mai putin important decat urmatorul tel ce urmeaza sa fie atins. Daca esti la inceput de drum si abia ai terminat studiile, stii ca angajatorii isi doresc angajati ambitiosi, care sa lupte pentru ceea ce isi doresc si care sa fie in permanenta miscare si activitate.

In plus, daca vrei sa fii apreciata de cei din jurul tau si laudata pentru lucrurile bune pe care le faci, e un motiv in plus sa fii ambitioasa, altfel nu vei fi observata indiferent de cat de eficienta esti in lucru. Se vor ivi mereu altii care iti vor fura stralucirea daca nu stii sa ti-o pazesti.

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.