Ambitia de a fi sefIn ziua de azi, putine persoane isi mai iubesc serviciul cu adevarat. Majoritatea merg zilnic la job doar pentru ca au nevoie de bani sa se intretina.

Dar asta nu inseamna ca nu poti fi frustrat de faptul ca esti subaltern, sau de faptul ca simti ca poti face mai mult, dar nu ai libertatea sa o faci. Astazi, mai ales, femeile isi castiga locul binemeritat in randul managerilor de success. Nu e un tel imposibil de atins, dar urcusul catre reusita e destul de greu.

Hotararea de a renunta la job-ul pe care il detii in prezent si de a te apuca de o afacere pe cont propriu, este una dificil de luat. Trebuie sa te gandesti bine daca asta iti doresti cu adevarat, daca esti suficient de sigura pe tine, indrazneata, sa vezi daca ai fler sa-ti dai seama daca afacerea pe care ti-o alegi va merge sau nu.

Daca esti o fire joviala si ambitioasa si te simti pregatita sa accepti toate provocarile care iti vor aparea in cale, atunci nu-ti mai ramane decat sa-ti fixezi un tel, un obiectiv bine determinat, sa fii atenta ce responsabilitati presupune afacerea ta si sa te concentrezi doar pe atigerea acestui obiectiv, nemaifiind nevoie sa-ti consumi timp si energie intrebandu-te ce mai e de facut.

E clar ca nu orice angajat poate ajunge sef, asa cum nici toti sefii n-au fost angajati la vremea lor. De exemplu, intr-o afacere in domeniul psihoterapiei, nu poti fi altceva decat propriul tau sef, iar responsabilitatile sunt mult mai multe si mai mari decat drepturile. Asa si trebuie sa fie, deoarece munca ta este una confidentiala, asa ca nu ai nevoie de un sef, iar un eventual subaltern chiar n-ar avea cu ce sa te ajute. Trebuie sa ai o groaza de diplome in domeniul psihoterapiei, deoarece e un domeniu in care nu prea ai cum sa patrunzi si nici nu prea poti face performanta. Dar macar vei fi multumita ca ai ajutat oamenii sa se impace cu propriile ganduri.

In primul rand, trebuie sa decizi daca domeniul in care lucrezi este facut pentru ca tu sa poti fi propriul tau sef. Sunt domenii in care pentru a pune o afacere pe picioare ai nevoie de mult sprijin financiar si profesional.

Fotograf: David Castillo Dominici

[Total: 0    Average: 0/5]Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.