Aluat cu osanza



Aluatul cu osanza este un aluat in foi, ideal pentru :  placinte, rulouri, mere in aluat si cornulete.

Ingrediente

1 lingurita cu sare, 150 ml apa, 2 oua, 30 ml zeama de lamaie, 500 gr osanza, 600 gr faina.




Mod de Preparare

Osanza se tine in congelator inainte de a o prelucra  cca 1 ora apoi se rade.
Intr-un bol se pune apa, zeama de lamaie, ouale, sarea si 50 gr osanza.
Se amesteca , se adauga 400 gr faina si se framanta cca 10 min.
Aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
Restul de osanza si faina se amesteca , aluatul format se aduna in forma de dreptunghi.
Aluatul se intinde , se impatureste cu osanza in trei repriza, exact ca la foietaj (aluat frantuzesc).
Se lasa la frigider pentru 20 min apoi se intrebuinteaza pentru diverse preparate: placinte, rulouri, saleuri, etc.
Spor la Retete !