Exista o lume, dincolo de aceasta, la care avem acces doar daca ne dorim.

O lume nu doar mai curata, mai luminoasa si mai directa, dar in primul rand mai profunda, mai complexa, mai sensibila. O lume care, odata constientizata, ne ofera, in primul rand, raspunsuri. Nu cele pe care le asteptam, nici cele pe care ni le dorim. Raspunsuri grele, care ne pot zdruncina adesea. Dar, daca suntem sinceri pana la capat cu noi insine, realizam ca sunt acele raspunsuri de care avem nevoie. Cele care ne ghideaza, chiar daca nu pe calea cea mai usoara. Raspunsuri care ne salveaza, chiar daca nu azi. Iar duce ce ne ofera raspunsuri, lumea aceasta ne ofera confirmari. Confirmarea faptului ca da, facem bine sa ajutam pe cineva, chiar daca adesea chiar persoana in cauza este prima care ne pune piedica, mai tarziu. Confirmarea ca este bine sa visezi, chiar daca acest minunat proces nu iti ofera apartamente in zone rezidentiale, nici masini cu nume de conserva. Confirmarea faptului ca e bine sa tii la calitate, chiar daca depui efort inzecit.

La aceasta lume impalpabila avem acces prin mijloace pur artistice. Nu neaparat arta recunoscuta prin diplome si premii, ci si aceea izvorata dintr-un imbold dat de o muza ghidusa, cea mai mica, poate, dintre muze, care te trezeste in toiul noptii sa insiri cuvinte pe hartie, sa practici un pas, sa incrustezi o forma intr-o bucata de lemn, sa amesteci culori sau sa “scoti sunete albe din chitara”.

De cateva ori bune cred ca si Albert Torres s-a trezit in miez de noapte ca sa incerce un footwork sau sa noteze idei pentru o coregrafie. In fond, a lucrat cu cele mai mari nume din muzica si dansul latino de peste ocean! Dar sa incepem cu inceputul!

Albert Torres s-a nascut in Brooklyn, New York, iar la varsta de 5 ani deja repeta primii pasi de dans. Familia sa se muta din State in Puerto Rico si inapoi, Albert reusind sa-si exerseze si sa-si perfectioneze stilul in cluburi din ambele tari, de altfel puternice centre ale dansului latino. In 1994 infiinteaza propria companie de descoperire si promovare a talentului in muzica si dans, devenind rapid un bun coregraf, impresar si manager. Remarcat de actorul Armand Assante intr-un club, Albert incepe sa urce rapid in cariera. Joaca in Mambo Kings, apoi in Out to Sea si Dance With Me, unde este dansatorul principal si coregraful tuturor momentelor de dans. Pe langa showurile gazduite, colaborarile cu toate personalitatile din lumea latino si participarea la toate proiectele majore de promovare a muzicii si dansului salsa, Albert are marele merit sa fi adus din tari mici, in special Cuba, artisti si banduri putin promovate. Iar increderea pe care le-a acordat-o a fost rasplatita. Nu o sa insirui aici nici premiile care ii stralucesc pe buna dreptate in portofoliu (si probabil in vitrine), nici festivalurile tinute, nici showurile aduse pe scena. Ar fi prea multe! Ma multumesc prin a spune ca Albert Torres si-a dedicate intreaga viata promovarii muzicii si dansului latino si afro-caribian mai intai in State, apoi in Europa, iar aceasta l-a facut cel mai solid punct de referinta in acest domeniu. Daca nu ai auzit de numele lui ca dansator de salsa e ca si cum nu ai auzit de Woody Allen ca actor de film.

Ca sa inchei in tonul inceputului de articol, concluzionez spunand ca protagonistul acestui articol este precum un scurt metraj pe care il savurezi in graba, dar il analizezi ceva saptamani bune inca, il vezi de nenumarate ori, descoperind de fiecare data noi sensuri, noi mesaje, noi cai de auto-depasire. Pana la urma, cu totii vrem sa nu traim inutil!
loading…