6 reguli pentru a-ti pastra jobul

Pentru ca e cunoscut faptul ca nimeni nu are un serviciu garantat pe viata, e clar ca uneori ajungi sa-ti faci griji in privinta restructurarilor.

Asa ca, iata cateva sugestii care sa te ajute sa ramai pe pozitii, macar pana te plictisesti, sau pana hotarasti ca tu meriti mai mult decat te plateste actualul angajator:

1. Nu uita ca seful e unul singur si trebuie respectat, de vreme ce de el depind primele tale de sarbatori, conversatiile tale telefonice din timpul programului cu cea mai buna prietena, s.a.m.d. E important sa stii ca daca lucrezi intr-o companie mare si responsabilitatile sunt mari, iar cea mai importanta responsabilitate, este sa pastrezi buna imagine a firmei, atat in interior, cat si in exterior, macar atat cat tine de tine.

2. Nu amesteca afacerile cu placerea, sau, in traducere, nu incepe o relatie cu un coleg de munca, deoarece este foarte probabil ca unul dintre voi sa trebuiasca sa paraseasca locul de munca definitiv pana la urma.

3. Incearca sa fii o persoana atat de eficienta, incat sa devii imposibil de inlocuit. Preia din responsabilitatile sefului, intocmeste un document in care sa pui in ordine toate datele, redacteaza rapoarte. Cu siguranta, la urmatoarea restructurare tu vei sta linistita.

4. Fii punctuala la serviciu in fiecare zi. Daca la inceput ai castigat increderea sefului, ar fi pacat sa o pierzi din cauza ca stai prea mult in fata oglinzii sau pentru ca nu te-ai hotarat cu ce te imbraci.

5. Ar fi util sa ai cat mai cunostinte atunci cand te angajezi undeva: sa cunosti macar doua limbi straine, sa ai cunostinte de operare pe calculator in diverse programe, sa ai calitati organizatorice si sa cunosti legile economiei de piata.

6. Fii mereu activa si ai grija ca seful sa stie asta, sa te vada mereu prezenta alergand de colo-colo cu rapoarte, dar sa fii totusi in birou in caz ca te cauta. Scrie mereu rapoartele de activitate, acestea fiind de necontestat in caz de concediere.

Cert este ca pentru a-ti pastra slujba este nevoie de efort si dedicare din partea ta. Trebuie sa convingi ca esti persoana cea mai potriva pe postul tau si ca munca se afla la loc de cinste pe lista ta de prioritati.

Fotograf: Ambro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
6 reguli pentru a-ti pastra jobul, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ