Untul de cacao si untul de arahide – grasimi sanatoase

Cele doua tipuri de unt vin tocmai din Africa, unde posibilitatile de conservare a grasimilor animale sunt reduse. Sunt unturi speciale, grasimi vegetale bune, surse de energie si de protectie impotriva razelor daunatoare ale soarelui.

Intinse pe piele, inmoaie, estompeaza cicatrici, estompeaza vergeturile, protejeaza de ultraviolete, previn imbatranirea si elimina urmele inestetice.

De unt de arahide am auzit, la inceput, doar in filmele americane, unde se consuma dimineata, pe paine, impreuna cu jeleu sau fructe. Untul de arahide este delicios si satura rapid, iar un sendvis cu unt de arahide si o banana, poate potoli si cea mai rebela durere de cap.

S-au facut multe studii in ceea ce priveste untul de arahide si beneficiile lui pentru organism. Astfel, s-a descoperit ca are rol de protectie cardiaca deoarece este bogat in grasimi monosaturate si polinesaturate, care reduce colesterolul rau. Consumat de 5 ori pe saptamana, se spune ca reduce riscul de producere a infarctului cu aproximativ 50%. Untul de arahide mai contribuie si la reducerea inflamatiilor si la insanatosirea vaselor de sange din jurul inimii. Pentru cei care vor sa slabeasca, se recomanda dieta cu unt de arahide, care consta in consumul unei lingurite de unt de arahide, neindulcit, de cateva ori pe zi.

Untul de cacao este ingredientul de baza al ciocolatei albe, este bogat in antioxidanti si polifenoli. In urma unui studiu, s-a descoperit faptul ca acidul stearic, principala grasime saturata existenta in untul de cacao, are o influenta pozitiva asupra colesterolului bun. Untul de cacao este placut de folosit in creme si lotiuni, asigura o bronzare naturala si este un factor de protectie natural. Contine vitamina E din belsug, calmand, hidratand si stimuland refacerea colagenului. Masarea pielii cu unt de cacao ajuta la stimularea sistemului imunitar, amelioreaza stresul si contribuie chiar la prevenirea cancerului de piele deoarece contine multi antioxidanti. Se poate folosi si pentru vindecarea arsurilor, pentru hidratatrea buzelor uscate pe vreme rece, ca baza pentru farduri, rujuri, creme de corp sau fata, sapun, gel de dus, crema de masaj in caz de reumatism sau febra.

In concluzie, atat untul de arahide, cat si untul de cacao vor fi cele mai bune alegeri indiferent daca este vorba de consumul lor zilnic – in cazul untului de cacao, in ciocolata – sau daca alegem sa apelam la ele pentru a ne intretine frumusetea si prospetimea pielii.

Fotograf: Paul

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Untul de cacao si untul de arahide – grasimi sanatoase, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ