Search
1 noiembrie 2014,
  • :
  • :

Tort diplomat cu fructe

Publicat de

Un tort fin  care ti se topeste in gura. Aroma exotica …  Ingrediente -Blat: piscoturi ; Crema: 5 oua, 15 gr gelatina, 700 gr frisca, 200 ml lapte, 150 gr zahar, 1 cutie de ananas, esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.

Decor: ananas din compot, kiwi proaspat.
Sirop: 100 gr zahar, 200 ml apa, esenta de vanilie.

Preparare

  1. Siropul se obtine prin fierberea apei cu zaharul maxim 5 min, apoi cand se raceste se adauga esenta de vanilie.
  2. Intr-o forma rotunda sau o cratita se pune folie alimentara. Piscoturile se trec rapid in sirop si se pun unul langa altul, sprijinite de peretele formei.
  3. Intr-un vas  punem : gelatina inmuiata in lapte rece (10 min), zaharul, ouale si amestecam.
  4. Se pune pe un vas cu apa fierbinte si lasam pana se ingroasa, amestecand din cand in cand. Se lasa la rece.
  5. Din cutia de ananas oprim cateva bucati pentru decor, restul in taiem cubulete, kiwi se curata de coaja si se taie felii. In forma cu piscoturi la baza se pun felii de kiwi si cuburi de ananas.
  6. Cand crema este rece se amesteca cu frisca batuta, esenta de vanilie si ananas.
  7. Compozitia de diplomat se pune in forma tapetata cu  piscoturi si fructe, se niveleaza deasupra, apoi se pun piscoturi trecute prin sirop.
  8. Se introduce la rece pentru min 4 ore , apoi se rastoarna pe un platou, fructele vor fi deasupra.
  9. Daca se doreste poate fi decoart cu frisca si fructe.
  10. Se pastreaza la rece maxim 1 zi.
  11. Este un desert fin si aromat, se poate servi alaturi de sampanie.
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.3/5 (21 votes cast)
Tort diplomat cu fructe, 4.3 out of 5 based on 21 ratings



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review