Search
31 octombrie 2014,
  • :
  • :

Tort cu capsuni

Publicat de

Un tort cu aroma de capsuni,  blat de cacao, sirop de vanilie  si glazura de ciocolata, desertul preferat in acest sezon.

Ingrediente pentru 10 portii .

Blat cacao :5 oua, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 praf de copt, 120 gr zahar.

Crema de capsuni: 250 gr unt, 1 ou, 50 ml lapte, 150 gr zahar, 10 capsuni mari.

Glazura: 200 gr cicolata cuvertura , 20 ml ulei.

Sirop : 1 plic zahar vanilat, 50 gr zahar, 100 ml apa.

Decor: crema de capsuni, frunzulite proaspete de menta.

Preparare blat cacao

  1. Albusurile se bat spuma cu zahar, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
  2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
  3.  Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.
  4. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
  5. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala. Cand s-a racit se taie in 3  foi.

Preparare crema

  1. Intr-o cratita se pune zaharul, laptele, oul si se amesteca bine cu un tel. Se pune pe foc mic si amestecam continuu pana da in clocot si fierbe cca 2 min.
  2. Compozitia se  ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Cand este aproape rece se adauga untul taiat cuburi.
  3. Separat capsunile se pun in blender si mixam cca 1 minut.  Crema se omogenizeaza , iar capsunile mixate se adauga treptat.

Preparare sirop

  1. Intr-un vas se pune apa , zaharul se amesteca si se pune pe foc la fiert. Cand a dat in colocot se lasa sa fiarba cca 2 min, apoi se pune la rece. Cand s-a racit se adauga vanilia.

Asamblare

  1. Pe o tava se stopeste sirop si  se adauga prima foaie de blat. Se adauga un strat uniform de crema , apoi a doua foaie de blat.
  2. Se stropeste cu sirop, se adauga al doilea strat de crema si ultima foaie de blat. Se aplatizeaza usor, apoi se imbraca in crema (se unge cu crema). Se introduce la rece si lasam cca 1 ora.
  3. Se adauga ciocolata topita amestecata cu cateva picaturi de ulei uniform peste toata suprafata tortului, iar cu o spatula se ia de pe tava si se pune pe un platou cu mare grija.
  4. Se decoreaza cu creme, capsuni si frunzulite de menta dupa imaginatie.

Pofta Buna!

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Tort cu capsuni, 5.0 out of 5 based on 2 ratings



3 thoughts on “Tort cu capsuni

  1. Aliiciaa

    Prajitura extraordinara,ca toate relteete voastre,superb arata,cred ca si gustul e divin ! Si templetul imi place,si mai imi place ca asortati totul mereu cu bun gust. Felicitari!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review