Search
22 decembrie 2014,
  • :
  • :

Prajitura Haios

Publicat de

Prajitura cu gem de prune ideala pentru cafeaua aromata de la micul dejun. Este o reteta de prajitura ungureasca din aluat foietaj cu osanza si aromat cu vanilie , umplut cu gem de prune. Yam, yam !

Ingrediente

1, 200 kg faina, 700 gr osanza de porc, 3 galbenusuri, 3 linguri smantana , 1 praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura de zahar, apa rece cat cuprinde.
Umplutura: gem de prune
Decor: zahar farin vanilat
Mod de preparare

  • Osanza se da pe razatoare sau se trece prin masina de tocat carne apoi  se amesteca cu 300 g faina .Se formeaza un aluat sub forma unei bile , se pune intr-o folie apoi se introduce la rece.
  • Separat intr-un vas se amesteca galbenusurile , smantana, vanilia, zaharul, cu restul de faina si o parte de apa rece. Se adauga treptat faina si apa pana obtinem un aluat potrivit. Se introduce la rece pentru 30 min.
  • Aluatul cu osanza se imparte in trei parti egale.
  • Aluatul se intinde cu ajutorul un unui praf de faina  intr-o foaie de forma dreptunghiulara, se adauga prima parte din aluatul cu osanza si se intinde cu grija. Se impatureste aducand marginile spre mijloc apoi se pliaza pe linia mediana la fel cum se inchide o carte.
  • Se impacheteaza inca o data pe lungime in doua. Se pune aluatul pe o tava si se introduce la rece pentru 30 min.
  • Se intinde foaia de aluat , i deasupra se intinde a doua parte de osanza. Se impacheteaza din nou si se lasa la rece inca  30 min.
  • Dupa acest timp se repeta : ultimul strat de osanza care se intinde uniform peste foaia de aluat, se impacheteaza  si se introduce din nou la rece pentru  30 min.
  • Aluatul se imparte in doua parti. Fiecare parte se intinde sub forma dreptunghiulara si se imparte in patrate. Pe fiecare patrat se aseaza o lingurita de gem . Se pliaza si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  • Se introduc in cuptorul incalzit , la foc puternic pentru 20-25 min, pana devin aurii.
  • Se pudreaza cu zahar farin vanilat cand sunt racite complet.

Se servesc la ceai sau cafea, sunt delicioase !

Pofta Buna!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
Prajitura Haios , 4.7 out of 5 based on 7 ratings
loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review