Search
18 decembrie 2014,
  • :
  • :

Prajitura cu portocale

Publicat de

O prajitura fina,  aromata, desertul ideal intr-o zi de duminica.

Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.

Crema: 250 gr frisca vegetala , 50 gr smantana, 30 ml lapte , 100 gr zahar, vanilie, sucul proaspat de la 2 portocale, 1 plic gelatina .

Sirop:  sucul  de la o portocala, 50 gr zahar, 100 ml apa, vanilie.

Decor: ciocolata cuvertura alba, frisca, portocale confiate.

 

Preparare

Mod de preparare blat:

  1. Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
  2. Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu compozitia formata din galbenusuri.
  3. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt  .
  4. Compozitia obtinuta se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit.
  5. Se lasa la copt, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
  6. Se lasa la racit, apoi se taie in 2 foi.

Crema:

  1. Frisca vegetala se amesteca cu zahar, lapte, smantana, vanilie si se mixeaza.
  2. Peste frisca spumata se adauga trepat sucul de portocala, gelatina dizolvata  in apa calda si amestecam  pana obtinem o compozitie omogena.

Sirop:

  1. Intr-un bol se adauga zaharul, vanilia, apa si sucul de la o portocala.
  2.  Se amesteca pana la dizolvarea completa a zaharului.

Asamblare:

  1. In tava in care am copt blatul se pune folie alimentara si asezam prima foaie de blat.
  2. Se stropeste cu sirop si adaugam crema  intr-un strat uniform.
  3. Se aseaza a doua foaie si se stopeste cu sirop.
  4. Se introduce la rece si se lasa cca 2-3 ore.
  5. Dupa racire se portioneaza si se glazureaza cu ciocolata alba topita in baine-marie.
  6. Se decoreaza cu aveline de frisca si cubulete de portocale confiate.

Este o bunatate :)

Pofta buna!

 

 

Sursa: Bucataria Romaneasca

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.8/5 (4 votes cast)
Prajitura cu portocale, 4.8 out of 5 based on 4 ratings
loading...



14 thoughts on “Prajitura cu portocale

  1. Cristina

    Arata grozav si deja ii simt gustul.O sa o prepar in acest weekend.Nu locuiesc in tara si sper ca frisca la tub de aici este vegetala( am sa citesc ingredientele de pe tub)si oricum ,numai cu smantana nu e facuta:)).
    Va apreciez mult retetele !

    Raspunde
    1. paula

      am inceput prajitura:))problema e gelatina: ce vrea sa insemne un plic de gelatina??? eu am cumparat u plic cu 10 foi si am pus doar doua dar nu prea se intareste….ce tr sa fac??????????cate foi tr sa mai pun??

      Raspunde
  2. leo

    intr-adevar fina!!! am facut-o astazi si este delicioasa…mi-a lipsit doar un ingredient(smantana), dar a iesit si fara.Multumesc pentru recomandare.De 3 saptamani incerc saptamanal o reteta noua de prajitura.A nu se intelege ca si mananc eu tot, mai mult gust ,iar restul se duce la cunostinte si prieteni.Sunt sunata saptamana si intrebata ce am mai incercat.Concluzia:sunt bune.O zi buna si la cat mai multe retete!!!

    Raspunde
  3. elenaneagu

    am facut aceasta reteta,am respectat toata reteta si mi-a iesit excelenta,doar ca am pus putina ciocolata deasupra,dar in rest e ok.multumesc pt reteta!

    Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review