Ingrijirea parului uscat

Pentru o femeie, podoaba capilara este unul dintre cele mai mari atuuri. Un par sanatos, stralucitor, avand culoarea si tunsoarea potrivita, va pune in evidenta ochii si trasaturile frumoase ale fetei.

De aceea, el trebuie sa aiba parte de o ingrijire atenta si adecvata, pe cat posibil bazata pe produse naturale. Depinzand de tipul de par pe care il avem, trebuie sa ne orientam catre tratamentele si trucurile care ii fac bine. Primul pas consta in identificarea problemelor pe care acesta le are, pentru a putea apela apoi la solutiile potrivite.

Parul uscat este usor de recunoscut. Are un aspect tern si lipsit de viata, varfurile sunt tocite iar firul este fragil si se rupe foarte usor. Cauzele parului uscat sunt numeroase, pornind de la incapacitatea scalpului de a produce o cantitate suficienta de sebum, si continuand cu factorii externi la care este expus: soare puternic, apa marii, vant, praf, tratamente chimice, precum vopsirea, decolorarea sau permanentul, precum si aranjarea lui prin metode ce presupun expunerea la temperaturi inalte – uscatorul de par, ondulatorul sau placa de intins parul. Prin urmare, in momentul in care decideti sa va ocupati temeinic de sanatatea parului, renuntati in primul rand la metodele de aranjare care ii dauneaza, apoi protejati-l cat mai bine de factorii naturali.

Alegeti produsele cosmetice care se potrivesc parului uscat. Pe langa sampon special pentru acest tip de par, balsamul este esential, precum si serul pentru ingrijirea varfurilor. Evitati pe cat posibil sa folositi spuma sau fixativul pentru volum, deoarece acestea agreseaza firul de par. Apelati, in schimb, la un ser volumizator.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.8/5 (2 votes cast)
Ingrijirea parului uscat, 2.8 out of 5 based on 2 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ