Dieta de post

Dieta de post te ajuta sa faci doua lucruri de-odata: sa slabesti patru kilograme intr-o saptamana, dar si sa iti detoxifiezi corpul si sa te purifici spiritual.

In perioada de post (dar nu numai), bea multe lichide pentru a-ti pastra organismul hidratat, ceaiuri, sucuri naturale sau apa minerala, pentru ca toate acestea sunt usor de asimilat, nu sunt grele pentru aparatul digestiv, sunt detoxifiante si stimulante pentru organism. Uita de tigari si de alcool, nu mai bea cafea si nu mai manca dulciuri. Acestea toate stau in calea postului, dar si a dietei. Pune zaharina in ceai si inlocuieste prajiturile si ciocolata cu fructele tale preferate. Dormi atunci cand te simti obosita, fa plimbari pentru miscare si relaxare deoarece stresul impiedica organismul sa lupte impotriva kilogramelor.

Este esential sa consumi tot felul de produse vegetale in timpul acestei diete pentru ca acestea stimuleaza metabolismul si iti dau energie. Asa ca alege perele, merele, lamaile si portocalele, prunele, morcovii, rosiile si castravetii, varza, bananele. Bananele sunt fructe satioase, dar trebuie sa fii cumpatata in consumarea lor deoarece au multe calorii.

In prima zi de dieta trebuie sa te obisnuiesti sa consumi mai multe lichide si mai putine alimente solide, astfel ajutand sistemul digestiv sa lucreze mai bine.
Dimineata incepe cu o cana de ceai cald si cu doua linguri de seminte de in luate de la Plafar, apoi iti fierbi 50 g. orez si il mananci cu doua mere de marime potrivita.
La pranz, tot 50 g. orez pe care il mananci cu 150 g. morcovi fierti separat, iar seara din nou doua lingurite de in cu 50 g. orez.

Incepand cu a doua zi si pana in ziua a cincea de dieta, bei dimineata pe stomacul gol doua cesti de ceai de rozmarin care stimuleaza circulatia, apoi in loc de mic-dejun, bea 100 ml. suc de legume si 150 ml. suc de fructe.
La pranz, doua felii de paine neagra prajita, o cana de ceai, suc de legume si suc de fructe, iar seara doua cani de ceai si 100 g. de smochine sau curmale.

In zilele sase si sapte te reobisnuiesti cu alimentatia normala, astfel ca dimineata bei un ceai de menta, iei doua lingurite de in, mananci o banana si o felie de paine prajita. La pranz iti faci o salata asortata, sau iti fierbi morcovi si conopida, dupa care bei un ceai de sunatoare, iar seara, doua felii de paine neagra cu margarina si doua mere.

Fotograf: Michelle Meiklejohn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ