Detoxifierea in timpul anotimpului rece

In serile friguroase de iarna, cand nu-ti doresti altceva decat sa te cuibaresti in pat la televizor cu un bol plin de floricele, ciocolata sau prajiturele, aminteste-ti ca iarna nu va tine o vesnicie, iar in vara o sa-ti doresti sa poti da timpul inapoi si sa nu fi avut acele “scapari” vinovate.

Asa ca lasa dulciurile din comert si apeleaza la dulciurile naturale, adica fructele.

Fructele nu contin zahar, ci fructoza si, in plus, sunt pline de tot felul de vitamine. In anotimpul friguros gasesti din belsug mere, portocale, mandarine, clementine, lamai, pomelo, banane, ananas si alte fructe exotice. Mai mult, daca simti neaparat nevoia unei prajituri, poti prepara singura, rapid, o tarta cu fructe de padure congelate de la supermarket.

La masa uita de mancarurile grele, caci o sa ai parte de ele oricum de Sarbatori. Opteaza pentru salata verde, fasole verde, fasole boabe, spanac, pestem sau pui la gratar. Ca bauturi, consuma multa apa, ceaiuri de plante, sucuri naturale si, din cand in cand, cate un pahar de vin rosu, care face foarte bine organismului.

Dupa sarbatorile de iarna si excesele obisnuite (pentru ca, sa recunoastem… nimeni nu se poate abtine sa nu guste din sarmale, friptura, salata boeuf si alte bunatati de pe masa de Craciun si de Anul Nou), se impune o perioada de dezintoxicare. Nu se mai consuma carne grasa, nu se mai bea alcool, ci se revine la ceaiuri, sucuri naturale obtinute in casa, carne slaba gatita prin fierbere, salate de legume, salate de fructe (fara frisca sau inghetata), orez si supe de legume.

Si cum detoxifierea nu este completa fara putin exercitiu fizic, faceti cate putin sport, pe cat posibil in aer liber, alergati in parc, plimbati catelul (daca aveti), mergeti pe jos la serviciu. La finalul acestei perioade de dieta sanatoasa, va veti simti mult mai fresh, mai usoara si mai plina de energie.

Fotograf: Ambro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (6 votes cast)
Detoxifierea in timpul anotimpului rece, 4.6 out of 5 based on 6 ratings

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ