Consuma alimente… nepoluate

In toate alimentele, fie ele sanatoase sau mai putin sanatoase, se gasesc capcane. Dar tu trebuie sa stii ce sa mananci si ce nu pentru a fi sanatoasa si pentru a arata asa cum iti doresti.

Asta inseamna nu numai ca trebuia sa fii foarte bine informata cu privire la alimente, dar si ca trebuie sa fii foarte atenta in momentul in care le cumperi.

Pentru inceput, cand mergi la market sa iei ceva de mancare, uite-te pe etichetele alimentelor si incearca vezi daca doar cu lista de ingrediente in fata ti-ai putea da seama despre ce aliment este vorba. Destul de greu, deoarece alimentele din comert, fie ele dulciuri, sucuri, pufuleti, mezeluri, iaurturi, margarine s.a., toate contin o groaza de ingrediente care mai mult ne zapacesc si ne incurca decat ne lumineaza in legatura cu ceea ce punem in farfurie si in organism. In alimente se gasesc si pesticide din agricultura, reziduuri, elemente provenite din poluarea mediului, compusi formati in timpul prepararii s.a. Toate acestea sunt periculoase chiar daca nu cu efecte imediate, dar in timp se acumuleaza in organism ducand la boli grave.

Primul pas pozitiv pe care il poti face pentru sanatatea ta, este sa elimini grasimea, fie ea de pe carnea de porc, vita, pui sau peste. Nu alege orice fel de peste, de preferat este cel micut si de la noi din tara. Bea apa imbogatita cu oligoelemente si ceaiuri depurative. Toate aceste alegeri pe care le faci te pot scapa de acumularea dioxinei in organism, element foarte raspandit in mediul inconjurator in ziua de astazi, dar despre care nu se stiu prea multe, decat ca se acumuleaza in timp si organismul o elimina dupa multa vreme.

Alfatoxinele sunt alte elemente care iti pun in pericol sanatatea pentru ca au efecte cancerigene asupra ficatului. Acestea sunt un tip de mucegaiuri care nu sunt mereu vizibile, de aceea nu pastra niciodata legume sau fructe uscate si cereale mai mult de un an. Consuma mai putine alimente pe baza de faina sau cereale conservate in medii umede. Fii atenta pe cat posibil la cum sunt depozitate si cand cumperi alune, fistic sau struguri. Pentru a imbunatati rezistenta organismului la aceste elemente toxice din hrana, consuma mai multe citrice, conopida, rosii si ulei de masline. Toate sunt naturale, pline de vitamine, calciu si alte elemente mai mult decat benefice.

Fotograf: Akeeris

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Consuma alimente... nepoluate, 5.0 out of 5 based on 1 rating

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ