Search
21 decembrie 2014,
  • :
  • :

Aluat cu osanza

Publicat de

Aluatul cu osanza este un aluat   in foi, rapid si gustos. Se intrebuinteaza pentru preparate ca:  placinte, rulouri, mere in aluat, etc.

Ingrediente

500 gr osanza, 600 gr faina, 2 oua, 30 ml zeama de lamaie, 150 ml apa , 1 lingurita cu sare.

Preparare

  1. Osanza se tine in congelator inainte de a o prelucra cu cca 1 ora,apoi se rade.
  2. Intr-un bol se pune apa, zeama de lamaie, ouale, sarea si 50 gr osanza, se amesteca putin, apoi se adauga 400 gr faina si se framanta cca 10 min.
  3. Aluatul se aseaza pe un blat presarat cu faina si se lasa sa se odihneasca cca 10 min.
  4. Restul de osanza si faina se amesteca , aluatul format se aduna in forma de dreptunghi.
  5. Aluatul se intinde , se impatureste cu osanza in trei repriza, exact ca la foietaj (aluat frantuzesc).
  6. Se lasa la frigider pentru 20 min apoi se intrebuinteaza pentru diverse preparate: placinte, rulouri, saleuri, etc.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (6 votes cast)
Aluat cu osanza, 4.7 out of 5 based on 6 ratings
loading...



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review